Expo van Ronald A. Westerhuis [MH17monument] bij Mark Peet Visser

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2017 | Gewijzigd op: 01-11-2017
Galerie Mark Peet Visser op het Vughter  Bastion, naast restaurant Nobel, houdt momenteel een expositie met werk van o.a. Ronald A. Westerhuis. Westerhuis is bekend onder meer door zijn ontwerp voor het monument ter herinnering aan de slachtoffers van de MH 17 ramp op 17 juli 2014.  Daarin heeft de kunstenaar staal verwerkt. Voor hem een teken van verdriet. Middenin bevindt zich een sculptuur  dat staat voor het gemis van de slachtoffers en het spiegelbeeld dat daarin wordt verwekt  is 'de herinnering'. 

De titel van de expo bij Mark Peet Visser is COLOUR verwijzend naar een nieuwe fase in zijn kunstzinnig leven. Daarin wordt naast staal ook gebruik gemaakt van stroken gekleurde eposhars. Daarnaast zijn er ook nieuwe wandschalen in kleur uitgevoerd. 

 
Het herinneringsmonument van Ronald A. Westerhuis aan de MH17 ramp op 17 juli 2014. 
........................................................

Maar de reputatie van Ronald A. Westerhuis is internationaal. In China aanbidden ze hem  -Westerhuis heeft ook een atelier in Shanghai- toen daar  zijn ontwerp voor de Olympische vlam werd geïntroduceerd. Daarop kreeg hij in China  uiteenlopende opdrachten voor openbare landschappelijke ruimten.
Zie ook www.markpeetvisser.com