Impressie van galerie Ún Mark Peet Visser

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-08-2013 | Gewijzigd op: 15-08-2013
Mark Peet Visser.

Vanaf september 2008 zit Galerie Mark Peet Visser in Den Bosch in een statig herenpand aan de Parade*. Het woord dépendance zou te min zijn voor deze locatie die parallel gezien kan worden aan die in Heusden, waar in 1992 de galerie van start ging.
Medio september 2013 gaat de galerie op het Bastion Vught voor het publiek open.

De Parade: Twee maal burgemeester Ton Rombouts en twee maal het echtpaar Mark Peet Visser bij de opening op 28 september 2008. foto's © paul kriele , 28 september 2008.

De Galerie voert een collectie  van hedendaagse figuratieve kunst en kent een brede verspreiding van disciplines: schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. De galerie, die regelmatig op kunstbeurzen vertegenwoordigd is, brengt vaak jonge kunstenaars in beeld.


Enkele kunstobjecten die tijdens de opening in 2008 waren tentoongesteld.

foto's © paul kriele, 28 september 2008.  


Statue van Margot Homan. foto's © paul kriele, 28 september 2008.


Galeriehouder Mark Peet Visser

De liefde voor kunst is Mark Peet Visser met de paplepel ingegoten. Met zijn ouders, die kunsthandelaren waren, reisde hij vanaf jonge leeftijd mee naar internationale kunstbeurzen. Omdat zijn ouders veel bezig waren met 17e eeuwse kunst en Mark Peet Visser zelf een sterke interesse heeft voor hedendaagse kunst, is hij op 24-jarige leeftijd zijn eigen galerie begonnen.

Visser: “Investeren in kunst heeft een enorme vlucht genomen, kunst kan op lange termijn een goede investering zijn. Bovendien levert een schilderij of sculptuur in huis of op kantoor een esthetisch rendement op. ”
Succesvolle galeriehouder Mark Peet Visser.

Binnen de kunstwereld is Mark Peet Visser Gallery enig in zijn soort. Waar de meeste galeries ervoor kiezen één stroming te voeren, vertegenwoordigt Mark Peet Visser Gallery meerdere kunstrichtingen. De kunstenaars die vertegenwoordigd zijn, zijn allemaal internationaal gevestigd en hebben bewezen kunst van topkwaliteit te maken. Tot voor kort verkocht de galerie vooral figuratieve moderne kunst, maar daar wordt steeds meer contemporaine kunst aan toegevoegd. De collectie van Mark Peet Visser omvat schilderkunst, beeldhouwwerken en fotografie. De galerie vertegenwoordigt naast hedendaagse artiesten zoals Tjalf Sparnaay, Marc Lagrange, Willem van Veldhuizen, Hanneke Beaumont en Pierre Boncompain ook een aantal kunstenaars uit de Cobra groep. Mark Peet Visser Gallery bestaat 22 jaar en vertegenwoordigt 50 kunstenaars vanuit de gehele wereld.

Mark Peet Visser is zeer begaan met zijn cliënten en handelt vanuit een oprechtheid die inmiddels veel vertrouwen bij zijn vaste clientèle heeft opgeleverd. “Mensen ervaren drempelvrees bij galeries.”, aldus Visser. “Dat is bij ons niet nodig, ik wil klanten juist graag aan de hand nemen en ze adviseren over een eventuele aankoop. Dat is wat mij betreft ook de toegevoegde waarde van een galerie, kunst kopen moet een beleving zijn.” 

 zie ook de artikelen :
*-Opening Galerie Mark Peet Visser aan Parade dd. 28 september 2008.
-Verhuizing Galerie Mark Peet Visser naar Chalet Royal op Bastion Vught dd. 18 juli 2013


Terug naar boven