Museumweekeind wordt museumweek: 18 -26 april 2015

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2015 | Gewijzigd op: 18-04-2015
Zaterdag 18 april 2015 begint de museumweek onder het thema ‘het echte goud’ van de musea. Dat slaat op een object dat de musea extra in het zonnetje zetten. In deze museumweek is er gratis toegang tot de 450 musea die meedoen. Doel is de niet museumbezoekers trots te maken op onze kunstschatten. Dat gaat met tal van pr-acties in de media [kranten en de radio] gepaard.

Op zeven locaties in het land wordt een kunstschat uit een regionaal museum onthuld, te beginnen vandaag in Middelburg [23 m hoog gouden mesheft]. Zo langs Maastricht, Arnhem, Kampen, Hoorn, Eindhoven [DAF 33] en als laatste Leeuwarden. De onthullingen gaan gepaard met een live-event.

Acht Bossche oud-strijders die deelnamen
aan de Slag bij Waterloo in 18 juni 1815.

Museum Slager toont haar pronkstuk: De acht oud-strijders die deelnamen aan de Slag bij Waterloo. Dat werd geschilderd in 1875 door Petrus Marinus Slager. De acht onder wie ene Bruggeman , staan bij het borstbeeld van koning Willem II.
Het  Nationaal Monument Kamp Vught toont een speelgoedhondje, gemaakt uit uniformstof, van de heer H. Vermaas (1943). Met zijn moeder, broertje en zusje zat hij als ‘gijzelaar’ gevangen in kamp Vught. Ook de gerestaureerde Barak 1 B komt deze week extra in beeld.

Zie ook www.nationalemuseumweek.nl