Vincent van Gogh verwelkomt reizigers op Eindhoven Airport

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2012 | Gewijzigd op: 01-08-2012
Vanaf 3 augustus 2012 worden de passagiers die op Eindhoven Airport aankomen, begroet door Vincent van Gogh die hen vanaf een mega portret aankijkt. Vakantiegangers die weer thuis komen en toeristen die Nederland komen bezoeken kunnen niet om 'Van Gogh in Brabant' heen;  in de aankomsthal hangt een 154 m2 grote Van Gogh-wand.

In Nuenen bij de bekende molen,  is al een megaportret van Van Gogh in het landschap aanwezig.
Het megaportret hangt er nu ook in de aankomsthal van Eindhoven Airport.

Vincent van Gogh is een geboren en getogen Brabander en woonde heel kort met zijn vader die dominee was, in Helvoirt. 
Met deze acties wil de initiatiefnemer  'Van Gogh Brabant' bereiken dat het bezoek aan de Van Gogh-locaties in Zundert, Nuenen, Tilburg, Etten-Leur en 's-Hertogenbosch toeneemt.
Op de Van Gogh-wand worden in vijf talen de plaatsen vermeld waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Daarnaast wordt er verwezen naar het Noordbrabants Museum en het Van Gogh Museum Amsterdam.


Van 30 mei t/m half oktober 2012 is in Nuenen het Van Gogh Megaportret te bekijken. Een met planten en natuurlijke materialen vormgegeven zelfportret van Vincent van Gogh. Dit bijna één hectare grote ‘schilderij’ ligt nabij de plek waar De aardappeleters is gemaakt en aan de voet van de molen die Van Gogh schilderde.

Vanaf een uitkijkplatform kun je uitkijken over het Van Gogh Megaportret, wat door de maanden heen natuurlijk in kleur zal veranderen. De regio Zuidoost-Brabant wil op deze manier de Floriade een hommage geven. zie ook artikel op de Van Goghsite:megaportret EindhovenAirport