Heropening Brabantse musea op 24 mei 2013

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2012 | Gewijzigd op: 20-12-2012
Na de officiële opening van de beide nieuwe musea in het Museumkwartier gaan de deuren een dag later - zaterdag 25 mei 2012 -voor het publiek open.
De opening is het sluitstuk van de samenwerking van de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch en beide musea,aldus een persbericht van hedenmiddag die de nieuwbouw van het SM's en de vernieuwing en uitbreiding van
het  Noordbrabants Museum realiseerden.

Het hoogste punt werd bereikt op 8 september 2011. Vlnr Museumdirecteur [SM's] René Pingen, gedeputeerde Birgitte van Haaften, wethouder Rodney Weterings en museumdirecteur [NbM] Charles de Mooij

foto © paul kriele, 8 september 2012.

Met ruim 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland.
Het voorplein van het Noordbrabants Museum dat zelf én ook het gebouw, nog een afrondende fase doorloopt alvorens in mei 2013 open te gaan.
foto's © paul kriele, 20 december 2012.
De deze week [17-23 december 2012] klaar gekomen bestrating van de Mortel met daarin de hoofdingang van het nieuwe Stedelijk Museum.

Twee musea op één locatie
Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek. Het Noordbrabants Museum richt zich op kunst en erfgoed van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden.
Voor de komende jaren zijn 18 tentoonstellingen per jaar geprogrammeerd, van Jheronimus Bosch tot de laatste ontwikkelingen in de kunst en vormgeving.

Iedereen kan tijdens openingsuren zonder kaartje binnenlopen en genieten van de architectuur, een kop koffie drinken, de museumwinkel bezoeken of een wandeling in de binnentuin maken

Hierboven: Midden achterin aan de Mortel het Stedelijk Museum
en links aan de Beurdsestraat de uitbreiding van het  Noordbrabants Museum. Onder het voorplein aan de Verwersstraat.

Meer informatie via de websites van de musea: 
www.noordbrabantsmuseum.nl en www.sm-s.nl


Terug naar boven