88 jaar Kikvorschenjubileum, nu al in voorbereiding

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2014 | Gewijzigd op: 09-11-2014
De Komische fanfare De Kikvorschen viert precies over en jaar, op 7, 8 en 9 november 2015, het 8x11 jaar jubileum.
Hoogtepunten zijn een boek over de laatste 44 jaar , een wandelroute langs Kikvorschenrelikten, een feestavond en een muziektheaterprogramma .
Rond de driedaagse viering is speciaal de stichting Jubileumcomité Fanfare De Kikvorschen opgericht die van de fiscus de status kreeg om donaties aftrekbaar te maken voor de belastingen, licht penningmeester Eric Vingerhoets toe.

Rechts enkele leden van het Jubileumcomite 88 jaar Fanfare De Kikvorechen vlnr. Peter van den Groenendaal, Bertie van denHeuvel [voorzitter van de fanfare], Lucien Teurlings [pr-man],  Brigite Vis en penningmeester Eric Vingerhoets.

foto © paul kriele, 9 november 2014.
 
 

Achter de organisatie zit een apart stichtingsbestuur met Geert van de Ven [voorzitter], Peter van den Groenendaal [secretaris], Eric Vingerhoets [penningmeester], Luciën Teurlings [pr-man] en de voorzitter van De Kikvorschen Bertie van den Heuvel. Brigite Vis, Frits Bekker, Piet Odems [muzikaal leider van de fanfare] en Leo Gloudemans zijn als lid van het comité toegetreden.
De presentatie van het 88-jarig jubileum gebeurde zondagmiddag 9 november in het club- annex repetitielokaal van De Kikvorschen in de Nieuwstraat nadat eerst de leden, de Kikvorschvrouwen en de Dassendragers waren geïnformeerd.

Van lieverlee moeten de onderdelen van de viering verder vorm krijgen. Een boek en een muziektheater kosten maanden voorbereiding, aldus de comitéleden unaniem. Voor die uitvoering zijn Jan van Els, Peter van Kasteren, Kees van Beek en Faas Sengers verantwoordelijk. Later volgt over deze openbare voorstelling op zaterdag 7 november 2015 in TheateradParade nog meer publiciteit.