Carnavalsseizoen 2015 op Parade door d'n Peer geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2014 | Gewijzigd op: 20-11-2014
Dinsdagmorgen 11 november 2014, op d'n elfde van d'n elfde, opende Peer van den Muggenheuvel samen met Kees Minkels vanuit  zijn rijtuig op de Parade het carnavalsseizoen 2014-2015. Er waren honderden Oeteldonkers in de kleuren rood wit en geel op de openingsceremonie afgekomen.  Muziek  kionk er  van De Kikvorschen en.. het weer was prima.
>>Zie ook het filmpje van Willem van Aarle dat die morgen vanaf de toren is genomen. Oeteldonk

-Boven en rechts: Peer van den Muggenheuvel en Kees Minkels
 D'n Peer kijkt op zijn horloge om10 over elf en de nieuwe wijzers van de Sint Jan staan ook precies op tijd.
-Rechts: Jumbo had tot ergernis van d'n Peer ['brutalen hebben de halve wereld nodig  '] een groot reclamebord op de Parade neergezet. D'n Pee": 'Maar hier komt geen Jumbo..'.*

foto's © paul kriele, 11 november 2014.

Toespraak d'n Peer.
D'n Peer zinspeelde op de drukte waarover hij zich heel tevreden toonde: 'een hoop mensen' en sprak de verwachting tegen dat het dit keer minder zou zijn,  omdat  vorig jaar 'elf elf' meteen na het weekeind viel.
Terzijde vond hij de actie van Jumbo, die twee nieuwe supermarkten in de stad had geopend, brutaal en met die gele kleur niet passen bij deze gelegenheid..!   'De Jumbo is geen sponsor van Oeteldonk,' aldus d'n Peer gekscherend.*

Daarop klonk het Oeteldonks volkslied 'Oh Oeteldonk,  oh pronkjuweel op deez aard'.. en schoot er [abzeilend] een Oeteldonker vanaf de toren van de Sint Jan naar beneden. [Dankzij mannen van de Luchtmobiele brigade van de Landmacht.]
Tot slot, nog verwijzend naar het magnifieke motto van 2015: Oeteldonk ge schittert', nodigde de Peer allen uit achter De Kikvorschen aan, mee naar de Markt te gaan om daar de Oeteldonkse vlag te hijsen.

*Jumbo had niet alleen in Den Bosch een groot reclamebord geplaatst. Ook in Breda en Tilburg was een gelijksoortige actie.

   
 

-Links: Een Oeteldonkse abzeiler kwam vanaf de Sint Janstoren naar beneden, maar had even moeite de kabels los te maken.
-Boven: Grote drukte op deze elfde van d'n elfde 2014
.

 foto's © paul kriele,  11 november 2014.

Terug naar boven