Gedicht op café Het Bonte Palet ivm 53 jaar CV De Oetels

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2014 | Gewijzigd op: 12-11-2014
Oeteldonk en Peer van den Muggenheuvel hebben op dun 11e van de 11e van CV De Oetels een bijzonder stadsgedicht op café Het Bonte Palet [Hinthamerstraat] cadeau gekregen. De plek van het gedicht is niet zo maar de eerste de beste plek. Het Bonte Palet is het café waar carnavalsvereniging de Oetels op 11 - 11 - 1961 is opgericht.
De eerste regel van het clublied luidt:  “Ik zou ut van de daken willen roepen dèt ik un oetel ben….”,

Voorzitter van De Oetels Fedde Vennix: 'We hebben met deze regel ook een ode willen brengen aan Wim Kersten, de schrijver van ons Oetellied. De meeste stadsgedichten op verschillende muren in de stad zijn van bekende Nederlanders.

 
-Boven: De eerste regel van het clublied van De Oetels  prijkt op de zijgevel van café Het Bonte Palet op Hinthamerstraat nummer 9 x 11.   Het gedicht aangebracht op het café  Het Bonte Palet. met als onderregel:
“1966, Wim Kersten………CV de Oetels, sinds 1961”.

Vennix: 'Het werd hoog tijd om er ook één te hebben van een rasechte Bosschenaar. Dat heeft-ie wel verdiend vinden wij. Bij het binnenrijden van de stad door de straat valt het so wie so op en het brengt eenglimlach op je gezicht.
Als CV de Oetels hebben we wel meer projecten gedaan in en voor de stad”, zegt Fedde Vennix. Waaronder de halvePeer in de Uilenburg, het drieluik in het carnavalsmuseum en de Oetel in de binnen vijver van het Provinciehuis,' sprak Fedde Vennix.

De dichtregel is tot stand gekomen met samenwerking van CV de Oetels, Café Het Bonte Palet , de gemeente ’s-Hertogenbosch, en stichting Poëzie op straat.  Meer info:www.oetels.nl