Dirigent/musicus/componist Peter van Beijnum onderscheiden

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2015 | Gewijzigd op: 27-01-2015
Zondag 25 januari 2015, tijdens OetelJONK Trapt Af!! werd in het Hoftheater der Amadeiro’s Peter van Beijnum onderscheiden met de Réverènce in de Orde van de Kiet’ 2015. 
Theaterdirecteur
Harry Vermeulen feliciteert
Peter van Beijnum met deze onderscheiding
.
 

De componist, dirigent, musicus  Peter van Beijnum is een bijzondere Oeteldonker : 
Peter heeft sinds de jaren ‘80 nauwe banden met Theater aan de Parade en het Hoftheater als componist, arrangeur en dirigent.
Hij heeft onder meer de Stadsopera Jheronimus op zijn naam staan, als ook een groot aantal musicals, waaronder Vogelvrij, Bevrijdingskind, De Tommies, Dieze Versa, Dè Never Nooit Nie en Boschjemijne.
Ook heeft hij met zijn eigen stijl en sound een enorme bijdrage geleverd aan het carnavalsrepertoire. Zo werkte hij mee aan grote producties als De Femmelie musicals, Hillemaol van de Wap en Vrimd Volluk over de vloer.
Daarnaast is Peter al jaren actief voor het Bambergers 55+ carnaval en schreef hij een groot aantal liedjes voor het Kwèkfestijn, waaronder Mooi nie, Roddels roddels roddels en Juin. Zijn allergrootste hit is Anoesjka.

*Réverènce Orde van de Kiet
De onderscheiding “Réverènce in de Orde van de Kiet” is zeventien jaar geleden ingesteld door de Geheimcommissie, die in het theater de organisatie rond de viering van het Oeteldonkse carnaval doet.

Carnavalsprogramma 2015 in Hoftheater der Amadeiro’s op theateraandeparade.nl.