Carnavalsclubs en kroegbazen zetten zich in voor 'Veur mekaor'

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2015 | Gewijzigd op: 27-01-2015
Zaterdag 14 februari 2015 gaan vier carnavalsclubs met publiek op toernee langs vijf cafe’s. Doel van deze actie is om geld in te zamelen voor de Stichting Veur Mekaor. De kroegbazen van de café’s die deelnemen zingen ieder, onder begeleiding van de clubs, twee Oeteldonkse carnavalsliedjes.
Voorafgaand aan deze tocht worden voor € 10  meezingboekjes verkocht met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder boekje zitten 5 consumptiebonnen,één voor elke kroeg. Iedereen die de kroegentocht meeloopt kan meezingboekjes kopen de start  in ‘t Pumpke. De opbrengst  gaat naar de Stichting Veur Mekaor.

Kroegbazen gaan actie voeren voor 'Veur mekaor'.

Het evenement wordt voor de zevende keer gehouden.
Bij de start spelen Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalscombinatie Gère Weg / St.Ofnest, CV Veni Vidi Vici en en CV Frappant.
De aftrap gebeurt volgens traditie door de ‘Pitvaoder’ van het evenement, oud-Amadeiro-Adjudant, Rolf van de Wal Bake. Vanaf 13.00 uur gaat iedere club afzonderlijk op kroegentocht langs de vier andere deelnemende kroegen, de Graven van Leuven, Feestcafé Lalalaa, Plaats Royaal en Bar le Duc.  
Het thema van 2015 is: De Kroegbaos zingt meej zun …..Ex! De kroegbaas zelf bepaalt of het zijn ex-klant, ex-brouwer, exbuurman, ex-vriendin of andere ex is.
De finale isom 17.00 uur in de Graven van Leuven aan de Wolvenhoek wordt, naast het opgehaalde bedrag, de winnende
kroegbaas bekend gemaakt.