Café de Graven van Leuven wint ‘Oetelpedia schittert van binnenprijs'

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2015 | Gewijzigd op: 17-02-2015
Op carnavalsmaandag 2015 ontving het café De Graven van Leuven [Wolvenhoek] uit handen van Ernst-Jan van Loenen 'De Oetelpedia schittert van binnenprijs' *.
Ontwerper en versierder Laus Schrover nam maandagmorgen vol trots zijn prijs in ontvangst. Laus verzorgde tot 2013 zes jaar lang de kerststal in de St. Jan. Tijdens carnaval speelt Laus trompet bij de club Gère Weg - St. Stofnest

Links de man achter de Oetelpedia-site Ernst-Jan van Loenen, die de prjis instelde
en rechts de winnaar Laus Schrover
.

Laus verzorgde tot 2013 zes jaar lang de
kerststal in de St. Jan. Tijdens carnaval speelt Laus trompet bij de club Gère Weg - St. Stofnest

Jury-oordeel
“Een prachtig schouwspel wat inspeelt op het huidige carnavalsthema met daarbij een ludieke knipoog naar De Peer die dit jaar voor het 11e jaar zijn ambt bekleedt.” is het oordeel van de jury. Het volledige plafond van het café is een adembenemende decoratie van bewegende objecten die schitteren volgens het Oeteldonkse thema van dit jaar. Draaiende oetels, spiegeltjes en bloemenplateau's en een Peer van den Muggenheuvel die lekker in een luie schommelstoel echt op en neer schommelt.

*De ‘Oetelpedia schittert van binnen prijs’, is dit jaar voor het eerst uitgereikt om de waardering uit te spreken voor het vele werk wat besteed wordt aan de inrichting van de kloppende harten van het Oeteldonkse carnavalsfeest. Tevens zullen foto’s en beschrijvingen van de decoraties van de verschillende cafe’s worden gearchiveerd op Oetelpedia, de digitale encyclopedie van Oeteldonk.