Nieuwe Konsul onthult beeld 'Carnaval' op Stationsweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2013 | Gewijzigd op: 13-10-2014
Rob van de Laar, de eerste van een serie nieuwe Konsuls*, van Oeteldonk heeft maandagmiddag 11 november 2013 het beeld 'Carnaval' op de Stationsweg onthuld. Wat is een konsul?, zie onderaan artikel.
Het beeld stond op het voorgaande station en heeft een plaats gekregen op de kop van de Stationsweg bij de Wilhelminabrug. 

   
   -Links boven De onthulling door Rob van de Laar en het plaatsen van een lauwerkrans op het beeld [r.] .
-Links: Stationsweg. Onder meer De Kikvorschen woonde de onthulling maandagmiddag 11-11-2013 de onthulling bij
.

foto's © paul kriele, 11 november 2013.
Nort Lammers, als voorzitter van de Werkgroep het Kleine Monument, sprak na een welkom aan de Kikvorschen, het bestuur van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en aan de nieuwe -vier- konsu- ook een welkom uit gericht aan de zware deputatie van de Oeteldonksche Club, '.. welke deputatie  in verhouding staat tot het gewicht van het beeld', aldus Lammers.

Het consulaat is er slechts kort tijdens carnaval, aldus Van de Laar: "We zijn maar drie minuten per jaar open.'
Daarna werden de fysieke kwaliteiten van de Konsuls getoond in termen van sixpackers en dergelijke... Daarop, zo bleek, waren zij ook werkelijk voorbereid, want zij onthulden zich demonstratief aan het publiek...

Toen voltrok zich de ceremonie van de onthulling met het weghalen van de Bossche vlag, wat natuurlijk de Oeteldonkse vlag had moeten zijn, zei Van de Laar en met het plaatsen van een krans op het beeld...
Er was ook nog even tijd voor een fotosessie met Nort Lammers van de Werkgroep en de konsuls.

* De konsuls van het konvent Konsulair van Oeteldonk
Een nieuw fenomeen in Oeteldonk is de Konsul  Dat is een soort ambassadeur die de rondom liggende carnavalsplaatsen statutair vertegenwoordigt. Er zijn er voorlopig 4: te weten Hans Ramaekers voor Helvoirt, Jack van Uden voor St.Michielsgestel, Harold Burger [Empel] als aspirant en Roel Eerden [Vught] ook als aspirant en Van de Laar zelf voor zijn huidige woonplaats Rosmalen. 'Het konsulaat  in Oeteldonk is maar drie minuten per jaar open. 'aldus Van de Laar, 'want een konsul is geen ambassadeur. Een konsul doet namelijk niks..'.

-Boven vlnr.: Jack van Uden [Bokkedonk/St.Michielsgestel], iets naar achteren  Hans Ramaekers [Keienspellersdurp ], Harold Burger [Slotgat/Empel], Rob van de Laar [Zandhazendurp/Rosmalen]  en Roel Eerden [Dommelbaorzendurp/Vught] .

-Rechts boven: De Konsuls poseren bij het zo pas onthulde beeld 'Carnaval' samen met Nort Lammers, voorzitter van de werkgroep Het Kleine Monument bij 'Carnaval' op de Stationsweg
.

-Rechts: Nog een pose, maar dan als sixpackers...

foto's © paul kriele, 11 november 2013Terug naar boven