Horeca en politietips: Bescherming en beveiliging rond Carnaval

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2014 | Gewijzigd op: 13-10-2014
AKOR die de Schoenereus verbouwt tot Zayaz haalt houten bouwwand tijdens carnaval weg. zie onderaan artikel.

Cafees zetten een warande voor hun zaak/ Politie waarschuwt voor inbrekers bericht dd. 25 februari 2014
 Steeds meer zaken zetten met carnaval voor hun café of restaurant een houten schutting. Die ingreep, die op de Markt al jaren gebeurd, is tweeërlei bedoeld:  zo'n waranda biedt bescherming en het geeft ruimte voor extra omzet. Zeker in het geval van een restaurant vormt de uitbouw een extra uitgiftepunt voor drank.
De gemeente komt met een extra persbericht over inbraken.*

In de Karrenstaat hebben nu ook Zomers enZomers en retsaurant De Bossche Kar een waranda voor hun zaak gezet.

foto © paul kriele, 25 februari 2014.

Zaken op de Markt, zoals hier Jheronimus en In de Kleyne Werelt, passen al jaren een gedecoreerde bouwschutting toe.
Met carnaval is er ook extra politietoezicht.


foto © paul kriele, 25 februari 2014.

*Extra attentie tegen onder meer inbraak
Met carnaval valt er  een stijging van woninginbraken te zien door afwezigheid van de bewoners. De politie vraagt daarom extra attent te zijn, ook om extra preventiemaatregelen te nemen.
In de stad worden meer dan anders politiemensen, toezichthouders en middelen in gezet om woninginbraken tegen te gaan. De Landelijke Eenheid van de politie biedt ook ondersteuning hierbij. 

Er staat/ligt alleen nog wat mobiel materiaal maar de houten bouwwand voor de Schoenenreus is woensdag 26 februari opgeruimd. Een houten bouwwand blokkeert het trottoir op de Schapemarkt 9-15. Dat zou erg lastig zijn tijdens de optochten van aaanstaande  zondag 2 en maandag 3 maart 2014.
foto's © paul kriele, 8 januari en 26 februari 2014.

Bouwwand rond Schoenenreus [straks Zayaz] weggehaald
Terwijl de meeste  cafees  in de binnenstad een 'bouwwand' rondom hun zaak zetten, heeft de bouwer AKOR van de Schoenenreus, dat een  Zayazzaak wordt, de houten bouwwand op de stoep voor de zaak weggehaald. Daarover was de redactie al getipt, dat dit speciaal met carnaval zou gebeuren. Maar geen enkel ministerie wist daarvan...
Het weghalen biedt in ieder geval ruimte zodat passerend publiek niet op de weg hoeft te komen als de optocht langs  komt.

Terug naar boven