Nieuw in maart: 'Het Guardianenhof Eten&drinken'

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2010 | Gewijzigd op: 23-01-2010
Yves Mommersteeg van het populaire 'Le Bateau' in de Snellestraat 52, begint met buurman/kroegbaas Michiel Jonker van Café De Tijd een restaurant in Guardianenhof. Mommersteeg heeft als gastheer en als kok een reputatie opgebouwd bij -vooral - een jong publiek. Le Bateau staat bekend als een laagdrempelige zaak met een goede prijs-kwaliteitverhouding van zijn gerechten. Deze zoon van Wil Mommersteeg, die rond 1978 begon met 't Uileke in de Uilenburg, volgde het voetspoor van zijn vader en heeft ook al de kneepjes van het vak onder de knie. Zijn zaak 'Le Bateau' bestaat inmiddels tien jaar.


 
 
Guardianenhof waar op de binnenplaats in maart 2010 een restaurant/wijnbar en een terras geopend wordt. Kok/eigenaar van Le Bateau [nam met buurman Michiel Jonker/Café De Tijd] het initiatief in Guardianenhof in maart 2010 een restaurant te openen.

foto's © paul kriele, 22 januari 2010.

'Er kwam een kans langs en die heb ik gretig aangegrepen,' aldus Yves die in maart 2010 zijn 'Guardianenhof, Eten en Drinken' hoopt te starten. Daar vormt hij met Michiel Jonker en Wendy Faber het ondernemerstrio, waarvan Wendy straks als bedrijfsleider/gastvrouw het gezicht naar buiten zal uitstralen.
Het pand, onderdeel van Guardianenhof, behoort tot een 3-koppige beleggingsmij 'Bosch & Haagland', waarvan Van Riet de directeur is. 
Gevraagd naar de nieuwe formule, inrichting en stijl, blijft het even stil. 'Het wordt een gezellig, warm en laagdrempelige  combinatie van wijnbar en restaurant. Een zaak met een 2-3 of 4 gangenmenu.'
Over de naam 'Guardianenhof, Eten & drinken'' is blijkbaar lang nagedacht. En de inrichting laten Yves en Michiel graag over aan de op dit gebied alom bekend staande interieurarchitect Nijboer uit Raalte.