Orangerie: Kunst+muziek samen in Paradox in a box

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2010 Zaterdagavond 6 februari 2010 vond in de Orangerie het festival Paradox in a Box plaats. De naam betekent een schijnbare tegenstelling in een doosje'' . Maar de organisatie Jong Actief wilde aantonen dat kunst en muziek niet tegengesteld zijn en wel degelijk samen kunnen vloeien.
De sfeer in de Orangerie en het publiek, dat met ruim 300 koppen was komen opdagen, bewezen dat die stelling wel degelijk opgaat.

Er was ook een variëteit aan dj's, onder wie Hardwell, Fonk, Johnny Star, de Bossche Danny Lucas en Jahzuray Painting
foto's © marc venrooij, 6 februari 2010 En airbrush

In de Orangerie die door zijn geweldige sfeer en akoustiek goed leent voor dit soort feesten,
was naast muziek ook kust te zien en te beleven: naast volop muziek van diverse dj's en een brassband kon met of actief of passief iets met body painting, streetdance en/of airbrush beleven.

Omdat het bezoek wat laat op gang kwam, had de sfeer wat tijd nodig om wat losser te geraken, maar dat kon aan de brassband worden overgelaten.
 
foto's © marc venrooij, 6 februari 2010.
Samen op de foto Body painting

   
Dj's,  vuurspugers en streetfdance, een moderne mix van kunst en muziek.
foto's © marc venrooij, 6 februari 2010.

De organisatie Thijs Laan en zijn component Bas Schreuder waren erg tevreden, zo zelfs dat ze er mee doorgaan. Nu zitten er al andere projecten in de planning, zoals onder meer een poetry slam met rap en gedichten en een vervolg op Paradox in a box.
De avond is overigens vlekkeloos verlopen en eindigde rond 2 uur 's nachts. Het was er gewoon gezellig, zegt Bas Schreuder in een terugblik.Terug naar boven