Dansmari's ontwerp van Roos Faber uitverkoren

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-12-2008 | Gewijzigd op: 03-10-2010

Hierboven links en onder: de duo presentatie door   Hans Tervoort en Gisela Hillebrand.
Rechts de jury  met Piet Lathouwers, Rogier Schouten, Bettie Hammelburg en Janice Bosmans [ook beneden]
Mode-ontwerper Janice Bosmans moest het  qua spitsvondigheden  afleggen tegen de 'gevestigde orde'.

foto's © paul kriele e narc venrooij, 21 december 2008.

Links boven: De mode-ontwerpsters Bianca Passon [l], Jolisca Bouw [m] en Roos Faber [r].
Boven: Winnaars Rob Tervoort in zijn rood fluwelen pak en de onwerpster Roos Faber, die  geïnterviewd worden door Janice Bosmans.
Links: klein publiek aan de fricandellen met de zeerover Kick, kleinzoon van Rudie van Eekert..

foto's © marc venrooij, 21 december 2008.

In de Azijnfabriek werd zondagmiddag 21 december 2008 door een deskundige jury uit zeven ontwerpen het roodfluwelen tenue, dat Roos Faber ontworpen heeft, uitverkoren tot nieuwe pak voor de Dansmari’ s.
Dat oude blauw/witte pak was na tien jaar aan vernieuwing toe, aldus presentator Hans Tervoort die samen met Gisela Hillebrand kwinken en dubbelzinnige opmerkingen afwisselde met soms ook enigszins gevoelig commentaar.
In een reeks van 7 toonden de dansmari’s op de 'fatwalk' achtereenvolgens een Can-canpak, een Russisch aandoend steppe tenue een meer goud galon galapak en een markiesachtige dress en enkele meer op de representatieve dansfunctie van de r.k.Dansmarieke Vereniging St. Hendrien afgestemde kostuums. De ontwerpen waren van Ros Faber, Hennie van de Ven, Hester van Amersfoort, Riekie van Broehoven, Chantal Westelaken, Joliska Bouw en Bianca Passon.

 
 
  Nog eenmaal de Dansmari's in de ouwe pakken : vooraan Ruud van Rosmalen, Rob Tervoort, Jan Heijn Heijmans, Rens den Otter en Sjef Brombeeck.

foto' s © marc venrooij en paul kriele, 21 december 2008.


De 'fatwalk' van Sjef Brombeeck. Optreden van Rob Tervoort.
f
oto's © marc venrooij, 21 december 2008.

De Dansmari’s waren onder meer: Ruud ‘Gebakje’ van Rosmalen, Sjef Brombeeck, Jan Hein Heijmans, Rob Tervoort, Jesse van de Berg, Jeroen van de Wiel [ook de maker van de filmpjes] en Rens den Otter.
Het meest opvallende en daarmee ook het meest afwijkende kostuum dat ook de grootste hilariteit opriep, droeg de bontgemutste Jeroen van de Wiel met zijn latexpakje met ketting en handtas, een idee van Jolisca Bouw en Bianca Passon.
De show van o.a. J eroen van de Wiel [r] met zijn in  latex, handtas, ketting en bontmuts uitgeruste pakje van Jolisca Bouw en Bianca Passon.

foto's © marc venrooij, 21 december 2008.

In de pauze traden de Stappers op. Daarna kwamen in een overvolle Azijnfabriek nog eens tot slot drie modellen ten tonele, onder wie Ruud Gebakje...
foto's © marc venrooij en paul kriele, 21 december 2008.
----------------------------
De jury, die soms haar vinnige commentaar afwisselde met een deskundige en lovende woorden, bestond uit oud Peer van den Muggenheuvel Piet Lathouwers, de huidige Peer Rogier Schouten, Bettie Hammelburg [Oeteldonks Minister van Jeugdzaken] en mode-ontwerper Janice Bosmans.
Uiteindelijk kwam als laatste ontwerp -het door Rob Tervoort gedragen roodfluwelen pak van Roos Faber- als beste uit de bus. Ondanks dat Rogier Schouten het een brandweerpak vond en Gisela Hillebrand sprak over een flummelig rokske kreeg het alom bijval door zijn eenvoud [Betty Hammelburg]. De jury miste wel de cape, maar die gaat Roos Faber er alsnog bijmaken.

Het programma dat bijna 4 uur duurde, werd afgewisseld met muziek van de CV de Stappers en Knillis O & Oetel C.

Van Gerven modetextiel en FVS gordijnen hadden de kleding gesponsord en door de Azijnfabriek.
.
Boven: Optreden van de Kontaktdoos die speciaal in kerstverlichting aantraden.
Links: optreden van Knillus O & Oetel C.

foto's © paul kriele, 21 december 2008.

Boven rechts: Ruud Gebakje van Rosmalen [r] naast drie ontwerpsters,  Hennie van de Ven, Hester van Amersvoort en Chantal Westelaken.
Rechts boven: in latex pakje gestoken Jeroenvan de Wielen feliciteert Roos Faber met haar winnende ontwerp.


Rechts: kleinpubliek aan de fricandellen.
foto's © paul kriele, 21 december 2008.


Terug naar boven