MoederTruuspoffer voor 1e dames hockeyteam

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2009 | Gewijzigd op: 25-01-2010
Vanmiddag - woensdag 26 februari 2009 - werd in 't Pumpke, het café dat Jan en Moeder Truus Bosmans-den Dunnen in de beginjaren 60 op de Parade startten, de Moeder Truuspoffer uitgereikt. Dit eerbetoon -in de vorm van een zilveren miniatuur poffer - aan deze legendarische 'Moeder van de Kikvorschen',  wiens naam met deze onderscheiding in ere blijft, nam Minke Booy namens het nationale dameshockeyteam in ontvangst.

Bertie van den Heuvel, de voorzitter van de Hoffanfare der Kikvorschen, lichtte toe dat deze zilveren poffer aan deze elf dames toekomt om '...hun dynamiek, gericht op samenwerking, slagvaardigheid, dat wederom gericht  was op winst. Het zijn relatief jonge kandidaten,' aldus Van den Heuvel, 'die de stad 11 jaar furore hebben gebracht.'
Aan het slot noemde de vooriztter de talrijke overwinningen en kampioenschappen van de dames die door sommigen ook  wel eens als 'bitches' werden gekenmerkt,  'maar met aardigheid kom je  in de sport niet ver.'
In het rijtje prestaties memoreerde Van den Heuvel specifiek Minke Booy, Janneke Schokman, Maartje Goderie en Lidewij Welten als de hoekstenen van het damesteam.

Hierboven: de uitreiking van de zilveren Moeder Truuspoffer [maker Leo Lax] in café 't Pumpke aan de Parade aan Minke Booy. Namens de familie spelt Hans Bosmans de bijbehorende speld op.
foto's © paul kriele, 26 februari 2009

Na afloop poseerde het hele team op de trap van 't Pumpke.
foto's © paul kriele, 26 februari 2009.
Cafébaas Peter van den Groenendaal reikt de bijbehorende oorkonde uit aan de teamleidster en de voorzitter van de  Hockeyclub 's-Hertogenbosch Mieke van den Akker-Lathouwers.

Na afloop poseerde het hele team op de trap van 't Pumpke en reikten Minke Booy en Mijntje Donners een ingelijste foto uit van het hockeyteam uit 2009, toen het voor de elfde keer landskampioen  werd.
Minke Booy: 'Dit cadeau voor uw clubhuis bieden wij u aan omdat we hier niet alleen vandaag gast waren, maar steeds na afloop van onze [landelijke] kampioenschappen met elkaar hier in 't Pumpke bijeenkwamen.'

Terug naar boven