Carnaval: 'Optocht' ipv haringhappen

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-03-2009 | Gewijzigd op: 25-01-2010
Zondag na carnaval trok een min of meer carnavaleske optocht van Plaats Royaal via Lalala en via de Uilenburg  naar de Parade. De deelnemers zijn de klanten van zes café's. Zij vormden de stoet die ook wel de 'Optocht van de lege portemoneje' wordt genoemd. Het was de tweede keer dat Robby de Vaan [Plaats Royaal] en Marcel vanZwam [La la la] deze vorm van 'Haring happen' met  hun vaste bezoekers opzetten.
De cafébazen, die op woensdagavond [Aswoensdag] geen 'Haring happen' meer organiseren, bedachten als dank aan hun gasten, deze kroegentocht.
Onder leiding van De Stiefels trok een groep van 111 gasten langs het koopgrage publiek van de koopzondag van 1 maart 2009, op weg naar 't Keershuis, Caras, 't Pumpke en de Pantoffel. Zij keken wel een beetje vreemd op bij het zien van deze na-carnavaleske parade. 

Hierboven: Plaats Royaal [Robby de Vaan] en Lalala [Marcel van Zwam] organiseerden zondagmiddag 1 maart  2009
een 'Optocht van de lege Portemoneje'  uit dank voor de klandizie die zij met carnaval van hun vaste gasten hadden ontvangen.
Op de linker foto presenteert Bobbie de Vaan buiten [en Robby, Diane en Alexander binnen] de gasten een biertje. Even later vertrekt  'De optocht van de lege portemoneje' naar de Uilenburg. De tocht ging olv De Stiefels, naar het Keershuis, Caras, 't Pumpke en de Pantoffel.
foto's © paul kriele, 1 maart 2009.

Fernand Leunissen en René Frencken waren in 2008 de initiatiefnemers van 'de Optocht van de Lege Portemoneje'.

Annette Pijnenburg uit Den Dungen toont de lege [grijze] portemoneje en de uitnodiging voor de 'Optocht van de lege portemoneje'  die zondagmiddag  1 maart 2009 door Oeteldonk trok. Naast haar een uitgelaten Monique  Bertrums -Van der Leeden. Toen Annette Pijnenburg op 12september 2008 Sara zag, richtte zij de 'Club van 111' op.
foto's © paul kriele,  1 maart 2009.

Vaste bezoeker van Plaats Royaal is Annete Pijnenburg uit St. Michielsgestel . De in Den Dungen woonachtige  moeder van 5 dochters vierde op 12 september 2008 haar 50-ste verjaardag. Ze vond dat zo'n gezellig feest, dat ze het intiatief nam om de 'Club van 111' op te richten.
Als bewijs van lidmaatschap van deze carnavalsclub, die maximaal 111 leden telt, ontvangt men een, niet van echt te onderscheiden, pasoort. De club heeft ook nog een officieel reglement.
Annette fungeert voorlopig -zo lang er geen bestuur is- als penningmeester. Zij verwerkt  de donaties van € 11,11, die naar een goed doel gaan.
Voor haar is Plaats Royaal bij uitstek de meest gezellige kroeg. 'Daar komen veel bezoekers die ook nog even de stad in gaan, maar altijd weer op Plaats Royaal terurgkeren, want er hangt hier altijd een reuze gezellige sfeer.'

Terug naar boven