Gasthuisstraat: Bčnkse van 60jr. Kikvorschen terug

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2010 | Gewijzigd op: 11-02-2010
Op de Parade bij stond ooit een bènkske als herinnering aan 60 jaar De Kikvorschen. Tijdens een Proeverij 's-Hertogenbosch is dat aandenken, zoals voorzitter van de Kikvorschen Bertie van den Heuvel zondagmorgen 24 januari 2010 in de Gasthuisstraat sprak, 'naar de sodemieter geholpen'. Lange tijd stond het opgeslagen op de Gemeentewerf.
Totdat Nort Lammers van de Werkgroep Het Kleine Monument in gesprek raakte met Van den Heuvel. Toen is het balletje van herstel en terugplaatsing gaan rollen.

Zondagmorgen 24 januari 2010/13.20 uur. Het moment van onthulling door tv-ster Albert Verlinde.
Bij die onthulling in een besneeuwde Gasthuisstraat was veel publiek aanwezig.  zie foto hieronder.
De Gasthuisstraat is een zijstraat van de Hinthamerpromenade waarin ook de Knillispoort is gelegen.
Een beroemd -lokaal- trio zit op het bènkse van 1987:  tv-ster en musicalproducent Albert Verlinde, Bertie van den Heuvel [voorzitter De Kikvorschen] en wethouder voor o.a. Economie en Toerisme Bert Pauli.
-Boven: De voltallige  Kikvorschenfanfare, de dassendragers en leden van de Oeteldonksche Club en veel pers dromden samen rond een - ooit - verruweneerd bankje dat onlangs door de Weenergroep werd hersteld.

-Rechts: Albert Verlinde poserend met Kikvorschvoorzitter Bertie van den Heuvel, wethouder Bert Pauli.
-Foto rechts boven: een kiekje met Albert temidden van veul Kikvorschvrollie..

foto's © paul kriele, 24 januari 2010.
 

Lammers gaf in een terugblik het verloop van het herstel aan. In zijn in dialect uitgesproken rede kreeg de voorzitter van de werkgroep 'het Kleine monument' ondersteuning van Bertie van den Heuvel.
Lammers: 'Ons motto is: een klein monument is geen wegwerpartikel.' Het komt van de Parade. We helpen het uit het moeras van de bureaucratie weer naar boven.' Toen Lammers zich afvroeg  wat het belang van zo'n bankje' is, antwoordde Van den Heuvel: Emotie!  
Bij het herstel, waarbij aan gemeenteambtenaar Leon van Dijk [zo'n vent!']  veel dank is verschuldigd, werd de Weenergroep betrokken Die lui hebben het bènkse in de oude stijl en met opschrift opgeknapt.
 

Terug naar boven