Sterke nominaties bij Veurgevelversierwedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2010 | Gewijzigd op: 17-02-2010
bericht 17 februari 2010
De uitslag van de Veurgevelversierwedstrijd luidt:
1. De Fleurist. Hinthamerstraat 97
2.'t Kappertje Postelstraat 36-36A

De categorie Vergulde Horecaveurgevel 
de Knillispoort
De categorie Bekèkt ut achter ut Glasprijs
Familie Wolfensperger in de Jan Heinsstraat 3
Categorie Moerasprijs
George Hartong Jan van Speijkstraat 7
Categorie Straotprijs
Uilenburgstraatje

bericht zondag 7 febrauri 2010
Op een zondagmorgens rondje door de binnenstad kwamen we enkele sterke deelnemers tegen van de veurgevelversierwedstrijd van Oeteldonk. Het zijn helaas wel altijd dezelfde kanjers die eruit springen.
't Kappertje in de Postelstraat 36/36A, Kapper  Salon Laurent in de Hinthamerstraat 158 die -technisch gezien en bovendien qua opzet - een erg originele uitvoering bedacht. Dan zijn er nog  Bloemist De Fleurist in de Hinthamerstraat 97 met bloemist Claus Kapteijns die vertelt dat '.. hij dit jaar uit zijn skaiboks komt'.
Ook Villa Popke op de Hinthamerpromenade 61 is altijd erg bont en rijk opgetuigd. Maar achter dat rijtje boerenkinkels in Oeteldonkse kledij, moet door de tekst Zandterpersdurp iets meer schuilen... .
De gevel van het stadhuis in 2006. Ook elk jaar een goeie om genomineerd te worden voor de veurgevelversierwedstrijd.....


foto © gerard monté, 26 februari 2006.

De Fleurist Hinthamerstraat 97:   tot winanaar uitverkozen.
Bloemenman in hart en nieren, Claus Kapteijns, vertelt  '....dit jaor kom ik uit mun skaiboks, want ik hou grenzelôôs van Oeteldonk'.  Bloemist de Fleurist op Hinthamerstraat 97 doet het bij de jury altijd  goed.

foto's © paul kriele, 7 februari 2010.

't Kappertje op Postelstraat 36-36A
In de Lotto Kwekfestijn komt 't Kappertje, volgens de borden aan de gevel van Postelstraat 36-36A,  op nummer 1.
foto's © paul kriele, 7 februari 2010.
Is ut de jury al verteld, we hebbe al naor China gebeld... .'t Kappertje doet mee met de Toto Nordic Wokking. Vandaar de tekst:  Sambal erbij..?

Salon Laurent  op Hinthamerstraat 158
Laurent springt er dit jaar sterk uit door zijn originele veurgevelopzet. Met de tekst 'Het jaar dat de Peer verdwijnt' haakt de  breed besnorde kapper in op de landelijke [milieu-] actualiteit... .  Het opvallende van Laurents creatie is/zijn de bewegende panelen met de bewuste teksten..
foto's © paul kriele, 7 februari 2010.


Villa Popke op Hinthamerstraat 61:

Hinthamerstraat 61, een pui die elk jaar weer bont en origineel is uitgedost. Met die veurgevel staat Villa Popke opnieuw genomineerd voor de veurgevelversierwedstrijd. Poppen met Oeteldonkse sjaals, maar daarop staat de tekst Zandterpersdurp....

foto's  © paul kriele, 6 februari 2010.

Voor het  Oeteldonks programma

Terug naar boven