Karin Bloemen topper van Oetelkonzert 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-02-2010 | Gewijzigd op: 10-02-2010
De Oetels hadden geen betere artiest voor deze 46e editie van het Oetelkonzert kunnen kiezen dan Karin Bloemen. Bloemen was hier ook al 22 jaar geleden geweest, maar stond toen, zoals ze zelf acteerde, in de schaduw van Caroline Kaart.
De uit Noord-Holand afkomstige tv-, film- en musicalster stal de show en proefde goed de Oeteldonkse sfeer aan. De mega-artieste speelde mee met de zaal en na de 'Cerremonie protocollaire 'ook met de tribune, waar zelfs een enthousiaste oeteldonker haar kuste en La Bloemen daar allerlei streken uithaalde.

Naast het nagenoeg voltallige College van B&W waren er ook enkele leden van de Tweede Kamer en het  provinciebestuur als gast uitgenodigd en zat Bisschop Hurkmans op de ererij 9 naast de Commissaris der Koningin Wim van de Donk met echtgenote.
Een volgepakte schouwburg genoot met volle teugen van deze konzerttopper die begon met een gevat welkom door Prins Amadeiro XXIV en een optreden van het Haarense Jeugdcircus Il Grigio, wat zich tijdens de Einzugsmars der Galdiatoren. en 'Dances of the Skomorokhi' tussen het publiek in de zaal en op de tribune voltrok. 

Voormalig Peer van den Muggenheuvel Piet Lathouwers mocht, als 'Heinz', de presentatie doen, die hij met verve en veel originaliteit verzorgde.
Kortom deze editie was een toppertje in de reeks concerten die de Oetels elk jaar op dinsdag voor carnarval opzet.

Gekleed in een bontcape in rood wit blauw en een wijde uitstaande 'hoepeljurk' in zilver brocaat trad Bloemen als de koningin van de avond  de zaal binnen. 
Karin Bloemen bracht een reeks van sketches en conferences. Daarin vertelde ze ondermeer dat er veel collega's jaloers op haar waren dat ze in Den Bosch was gevraagd. Sommigen hadden haar zelfs opgebeld en afgeraden te gaan ...
Onder wie Adèle Bloemendaal, '..maar die is zo ordinair .. '.  en prompt zong ze van deze cabaretière een bekend nummer.
'Maar al die anderen hebben alleen maar in de Arena of het Gelredrome gestaan,'  zegt de actrice het publiek strelend, 'hier is het the place to be,,.. '.
foto's © paul kriele, 9 februari 2010.

Ook met het sprookje van Rood Kapje, dat ze speciaal voor 'dislectische kinderen' met omgekeerde beginletters perfect voorlas, kreeg Bloemen de lachers op haar hand. [foto rechts boven]
Al bekken trekkend en goed gepersifleerd volgden nog: Marlène Dietrich [foto hierboven], Jasperine de Jong, de hinkende Zangeres Zonder Naam, de vingerfriemelende  Ruth Jackot en de getekende Conny Stuart, allen  sterren die zij -in haar komische stijl - overtrof.

De Prins, zijn adjudant en de presentator
Boven: Prins Amadeiro XXIV en diens adjudant.
Links: Heinz of beter Piet Lathouwers, 'stuurde' op een speelse manier Frans Maas, de voorzitter van de Stichting Oetelkonzert het podium af na diens welkom en aankondiging van een veelzijdig programma. 
Daarop begon Heinz met een welkom aan de speciaal genodigden op de 'eerste rij' , onder wie bisschop Hurkmans.  Heinz: ; 'Als u er bent geeft met dat altijd een of ander veilig gevoel... '.

Met een anekdote, die verwees naar de bommelding van hedenmorgen, kreeg de Peer het verwijt dat ie vanmorgen maar niet op het station hadden moeten gaan staan om de bobvrouwen af te halen..  Dat krijg je er nou van als je vreemd gaat..,  aldus de prins die  de zaal een welkom heette:   'Maar vandaag is het de omgekeerde wereld, zoals dat in Oeteldonk gebruikelijk is. U bent vanavond de artiesten die begeleid worden  door het orkest en mevrouw Bloemen.'

De speciaal genodigden

Links boven: Jo Timmermans van 'de Kring' en de burgemeester van Vught Roderick van de Mortel.
Boven: burgemeester Ton Rombouts en de Commissaris der Koningin Wim van de Donk.
Links: bisschop Toon Hurkmans in gesprek met schouwburgdirecteur Harry Vermeulen.


foto's © paul kriele, 9 februari 2010.
 

De Oetels
De Oetelvrouwen, de aanhang en rechts de kookclub. foto's © paul kriele, 9 februari 2010.
Het ontvangstcomité met links Leon Forger, zoon van wijlen Joop Forger, de grondlegger van de vereniging De Oetels [1961] en van de Stichting Oetelkonzert [1964]. Het  Oetelknapenkoor met het Oetellied tijdens de Cérémonie Protocollaire.

Het Brabants Orkest
   
  Links boven: dirigent Jan Stulen [*Amsterdam 1942]  was, na 12 jaar, weer terug op de bok in TheateradParade voor de merkwaardig [en blijkbaar opgelegde] n zwart geklede, musici van het Brabants Orkest.

foto's © paul kriele, 9 februari 2010.

De tribune
Het publiek op de tribune enthiousiast zoals altijd, moest dit keer wel erg de aandacht trekken van de artiesten om in beeld te komen. Dat lukte uiteindelijk na de 'Céréemonie protocollaire'.. foto's © paul kriele, © 9 februari 2010.
Boven: een uitgelaten tribunepubliek.
Links: het theaterpersoneel dat enkele carnavalsnuisterijen uitzoekt.
Na afloop was er drank en etenswaren in de kraampjes verkrijgbaar.

In de foyers traden de Lempkes, de Loeiers de Krukses
en Amigos Latinos en You and Me op
.

foto's © paul kriele, 9 februari 2010.

Trouwe bezoekers gehuldigd.
In die 'Céréremonie' werden ook Frans en Toos Croonen in het zonnetje gezet onmdat ze voor de 44ste keer het Oetelkonzert [46 edities ] bezochten ...


costuum prijswinnaars

   
  De winnaars van het mooiste carnavalscostuum en de origineelste carnavalscreatie.

Links: Sietske van der Post, altijd gewoond in Den Bosch maar sedert kort in 't Wild, won de mooiste carnavalscreatie met  de Vissendompteur, waarvan het geluid via de schouwburginstallatie doorklonk.
Boven: Moeder en zoon Thérèse en Roderick Vennix hadden een even treffende carnavalscreatie die inspeelde op het thema 'De Grootste Oetelshow op aarde'.  'Laot oew eige deur unnen Oetel de tent in lokke', stond er op het bord te lezen.
De jury, bestaande uit voorzitter Ad van der Heijden en het echtpaar Margreet en Hans Borgman, had deze drie uitverkoren. Frans Maas reikte de vetleren medailles en de cadeaubonnen uit.

Circus Il Grigio
foto's © paul kriele, 9 februari 2010 Aansluitend op het motto: 'De grootste Oetelshow op aarde' presenteerde zich het jeugdcircus Il Grigio. De jeugdige en ambitieuse artiesten in de dop voerden diverse acts uit in de zaal en op het toneel onder de muzikale klanken van de 'Einzugsmarch' van Julius Fucik en 'de Dances of the Skomorokhi' van Rismky Korsakov.
   


Terug naar boven