De Kikvorschen gaan opnieuw - binnen twee jaar- verhuizen.

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2018 | Gewijzigd op: 14-09-2018
Een verhuzing voor 'De Kikvorschen is aanstaande. Eerst zat de komische fanfare, dankzij wijlen dr.Kees de Ruiter van het GZG, in een oud pand van de Bloedbank in de Nieuwstraat. Die panden krijgen een andere bestemming ivm het nieuwe Gasthuiskwartier. In september 2016 verhuisde de muzikanten en hun aanhang  naar de Stallen op Torenstraat 8, naast de Smidse. Een van de problemen in de Toenstraat was te verwachten: een nogal smalle knikkende trap, een hindernis voor sommige bejaarde muzikanten.

In de Jacob van Maerlantstraat staat een lege garage van voorheen Van den Udenhout. Daar hebben de mannen van  'De Kikvorschen als vanouds goede relaties mee. Die dateren uit de tijd van Joep Chappin [ooit asssesor] en van de Bosschenaar Kurt Verhees, directeur van Automobielbedrijven Van den Udenhout. 

Een deel van het complex aan de Jacob van  Maerlantstraat.


foto © paul kriele, 4 januari 2017.
.................................................... 


Bericht van 25 juli 2016 Opening  nieuw Kikvorschenhome in september 2016
In september 2016 opent de komische fanfare De Kikvorschen haar nieuwe onderkomen op de eerste etage van De Smidse op Torenstraat 8. Daar worden door Heijmans de verbouwing en inrichting en Verhees technische installaties uit Tilburg de laatste werkzaamheden verricht.
Daarmee verlaat na bijna 40 jaar de club de Nieuwstraat, een pand dat zij van de Godshuizen [dr. Kees de Ruiter] 'cadeau' kregen. 
Loek de Graauw en neef Frank Kelder zijn de uitbaters van de  ruim veertig jaar bestaande zaak.

Pand Torenstraat 8  met De Stallen,
gelegen naast het Café De Smidse op
nr. 10  In deze voormalige fraterschool  zit
naast De Kikvorschen de scouting van de St Jan.
Rechts de bovenzaal.

foto's © paul kriele, 25 juli 2016


Terug naar boven