Jack Mikkers benoemd door De Kikvorschen tot Dassendrager

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2022 Burgemeester Jack Mikkers is op  1 maart 2022 benoemd tot Dassendrager van de komisch folkloristische fanfare De Kikvorschen.
Die ceremonie  gebeurde op carnavalsdinsdag 1 maart  in het clubhuis van De Kikvorschen aan de Jacob van Maerlantstraat. Aanwezig was ook Prins Amadeiro XXVI en diens adjudant.  Dassendrager is de hoogste onderscheiding van deze Oeteldonkse fanfare. 
Na een gevatte toespraak door voorzitter Bertie van den Heuvel, kreeg Jack Mikkers de groen-gele Dassendragersdas omgehangen. 
foto's © gerard van kessel, 1 maart 2002.

Voorzitter Bertie van den Heuvel prees Mikkers om zijn enorme inzet  om het carnaval in Oeteldonk door te laten gaan.'Hiji is er zelfs voor naar Den Haag gegaan om daarover uitleg te geven.' Van den Heuvel greep de gelegenheid aan de burgemeester te wijzen op de behoefte aan een nieuw honk voor de Kikvorschen.  'Het is hier niet beroerd, maar De Kikvorschen horen nu eenmaal in de binnenstad thuis,
 sprak Van den Heuvel. 'Daarnaast willen we al praten over ons jubileum 99 jaar Kikvorschen in 2026. Mikkers die zich over dat eerbetoon verbouwereerd toonde, antwoordde dat hij geen toezeggingen kon doen,maar  wel dat er een gesprek over dat jubileum zeker gaat komen.'