WethouderBert Pauli tot dassendrager ge´nstalleerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2010 | Gewijzigd op: 02-05-2010
De Kikvorschen van 1927 hebben al jaren een club van Dassendragers. De circa 30 leden tellende groep vormt  in voor -en tegenspoed de steunpilaar van  de hoffanfare, sprak voorzitter van De Kikvorschen Bertie van den Heuvel zondagmorgen 24 januari 2010 in het volgepakte clubhuis van de Oeteldonkse hoffanfare. Daar was na de onthulling van 'het 60 jaar Kikvorschenbankje' een ceremonie rond een nieuwe dassendrager belegd.

In het compacte clublokaal van de Kikvorschen in de Nieuwstraat, kon zelfs geen kikker meer bij.

foto's © paul kriele, 24 januari 2010.
Voorzitter van de Kikvorschen  Bertie van den Heuvel: 'Misschien wordt Pauli, die de Kikvorschen toch al een warm hart toedraagt,  nog een keer burgemeester. Je weet maar nooit.. '. 
Uiterst rechts:  dassendraagster Rudi van Eekert.
Links: Tony Rademaker en zijn nieuwe vriendin Tineke Huijsmans.
De uitreiking van de groen-gele das-met-speld, mede bedoeld als teken van steunpilaar voor de hoffanfare De Kikvorschen door Bertie van den Heuvel [r.] aan wethouder Bert Pauli.
Uiterst links: dassendrager Tonny Rademaker en Tineke Huijsmans van Central.
Achter wethouder Bert Pauli zijn rechts nog tv-ster Albert Verlinde, middenin Rob van de Laar en rechts dassendrager Jan Hein Verlinde zichtbaar.

De keten van circa 30 Dassendragers is nu uitgebreid en deze kandidaat werd bewust gekozen. Dat liet de Kikvorschvooriztter, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, openblijk blijken. Van den Heuvel wond daar geen doekjes om.
De voorzitter: 'We hadden al Roderick van de Mortel. Maar die is burgemeester in Vught geworden. En nu kiezen we VVD-wethouder  Bert Pauli, die de Kikvorschen een warm hart toedraagt. Misschien wordt Pauli ook wel burgemeester. Ge wit maor nooit,' sprak Van den Heuvel in een korte en geestige toespraak voor de Kikvorschen met hun vrouwen en het gevolg, de leden van de OC en vele dassendragers.
'Pauli is de grote man met een klein hartje, dat voor de Kikvorschen op de goeie plaats zit,' aldus voorzitter Bert Verdonk van de Dassendragers tot slot.

Het oudste Jo Moors 77 jaar en met zijn 30 jaar het jongste Kikvorschlid Otto van den Groenendaal [van 't Pumpke]. * Lees hieronder over dassendragers Moors, die elf jaar voorzitter van De Kikvorschen was, had Jan Somers als voorganger en Bertie van den Heuvel als opvolger.
'De Kikvorschen vorm een leuke club die van alle kanten bereid waren mij te steunen,' aldus Moors.

 *Jongste dassendrager...
Uit onderzoek is ons toch nog  gebleken dat Otto van den Groenendaal niet de jongste Kikvorsch is. Punt 1. Is hij geen Kikvorschlid. Otto is samen met zijn vader Peter Dassendrager van de Kikvorschen. De jongste Dassendrager is de zoon van burgemeester Roderick van de Mortel van Vught: de 9-jarige Olivier. Deze telg uit een bekend Bosch' geslacht. ontving zijn Kikvorschendas bij zijn doop in de St.-Jan.

Terug naar boven