Impressie Chinareis De Kikvorschen

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2010 | Gewijzigd op: 20-05-2010
Donderdag 6 mei 2010 vertrekt de komische fanfare De Kikvorschen naar de wereldtentoonstelling in Shanghai, waar ze  zaterdagmiddag optreden op het Jing “An plein.  De club muzikanten met - dit keer - 42 personen is er op uitnodiging van de Europese Unie.

Zie onderaan dit artikel voor een kleine foto-impressie.


Zondagmiddag 9 mei staat er een bezoek gepland aan het "Europe Day Festival" op het Europaplein, waar een popconcert  plaatsvindt. Die middag wordt afgesloten met  een optreden van De Hofkapel in het Holland Paviljoen.


De drie volgende dagen worden min of meer toeristisch besteed met o. a. een 'werkbezoek' aan een 'Heinekenbrouwerij',  de Shanghai Asia Pacific Brewery. en een sightseeïng in Shanghai.

Een statiefoto van De Kikvorschen in de  Casinotuin in de winter 2009/2010.

Op woensdag 12 mei 2010, tijdens een stadsbezoek aan Shanghai, zullen de Bosschenaren daar Bas van Veenendaal, die in 1990 naar China emigreerde, ontmoeten. Van Veenendaal, die in Den Bosch de Lanbouw Hogeschool volgde, klom via hotelbaantjes op tot zelfstandig bakker en vestigde zich er uiteindelijk als Bastiaan Bakery Co. Dat bedrijf is uitgegroeid tot een concern met grote bakkerijen en winkels en telt  intussen een miljoenenomzet.
Voor De Kikvorschen, die Van Veenendaal vier jaar geleden ook ruimhartig ontving, is hij een goede ambassadeur en promoot de folkloristische fanfare bij zijn collega' s [Chinese] ondernemers. Het bezoek wordt zeker met een serenade voor de winkeliersvereniging, waarvan Bas voorzitter is, afgesloten.

De Komische fanfare De Kikvorschen, spelend in de Gasthuisstraat toen een opgeknapt bankje [60 jaar Kikvorschen] weer in gebruik werd genomen.  De Kikvorschvrouwen, gezeten op dat gerestaureerde bankje, rondom Albert Verlinde.

foto's © paul kriele, 24 januari 2010.

Donderdagnamiddag 13 mei 2010 worden de Kikvorschen op Schiphol terug verwacht.

Foto-impressie van Chinabezoek van de  Kikvorschen  aan de wereldtentoonstelling in Shanghai, dat ook door wethouder Bert Pauli en Central-directeur Tony Rademaker werd bijgewoond.

   
Bezoek aan het Holland Paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai.

foto's © ronny houet, 9 mei 2010.

   
   
Terug naar boven