Presentatie 1e glossy 'Mari' van Dansmari's

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-02-2011 | Gewijzigd op: 16-03-2011
Zondagmiddag 13 februari 2011 is in een bomvolle Azijnfabriek het eerste nummer van het glossyblad 'Mari' gepresenteerd. Daarin geven de 14 Bossche Dansmari's zich op een nog onbekend terrein bloot. De presentatie  gebeurde niet nadat de 14 XXXL-Mannen op het krappe podium van de Azijnfabriek met het liedje 'Aha, daar is Mari' een inleidend optreden hadden verzorgd.

Boven: de omslag van Mari en rechts een bomvolle zaal woonde de presentatie zondagmiddag 13 februari 2011 in de Azijnfabriek bij. Na de veiling van het eerste exemplaar was 'Mari' voor € 5 te koop [dagprijs] Normaal € 6,50.

Op de foto te onderscheiden: Steye van Eekert en vooraan zijn moeder Rudi van Eekert, Daan Reekers, Rens den Otter  [3e v.l.] en links Hans en Rob Tervoort en rechts o.a. Ruud -' gebakje'.-van Rosmalen. Verder nog: Jeroen van de Wiel, Jan-Hein Heijmans, Jesse van den Berg, Maarten Guffens,  Jan Rijnaarts, Sjef Bombeek en Ernst van Rosmalen.


foto's © paul kriele, 13 februari 2011.

Daarna werd het 1e exemplaar uitgereikt dat volgens opbod plaatsvond. Het bedrag van de veiling gaat naar het 'goede doel', ofwel de aankleding van de kinderafdeling van het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis. De Dansmari's droegen zelf - bij voorbaat-  € 222,11 bij voor dat doel. De veiling van het 1e nummer van 'Mari' bracht ruim  € 600 euro op. 

Vele locale zakenlui, waarvan de meeste ook een pagina-grote advertentie in Mari hebben geplaatst, deden, eerst met een tientje en toen 20 euro per bod, een gooi naar deze kleurrijke primeur van de Dansmari's.
Geintje bijvoorbeeld is dat Mari van der Ven, de visagist, tv-ster, coiffeur en compagnon van Rob Peetooms metamorfose shops [Den Bosch en Haarlem] van Global Star Media niet mee mocht doen omdat de handelsnaam 'Mari' nu eenmaal beschermd is.. . . Maar zij  knepen voor deze speciale uitgave een oogje dicht.

In het 230 pagina's  dikke glossy-blad komen ook wethouder Bert Pauli, oud-plebaan Antoine Bodar en de Bossche Zangeres zonder Naam aan het woord. De teksten, zowel de redactionele alswel de advertentie-inhoud, zijn vaak erg hilarisch en bijzonder origineel.  'Vet', volgens Hans Tervoort, die ook het artikel 'Sex  met dikke mannen' schreef.
En neem het aandeel van de KVO [Kring Vrienden van Oeteldonk], waar achter Piep ende Blaoslust schuil gaat.

Merendeels de plaatselijke zakenlui overheersen op de glanzende pagina's van Mari, dat door inzet van alle leden van de 'RKDV Sint Hendrien, afdeling Dansmari's ' is samengesteld.  Hierdoor is uiteraad ook de uitgave van deze Bossche glossy gefinancierd  kunnen worden. 

Zie ook de site van de Dansmari's

Terug naar boven