Huldiging 83-jr. dirigent vd Kikvorschen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2008 | Gewijzigd op: 25-01-2010

Na afloop van het feestje binnen, werd buiten nog een serenade gegeven. Dat was een emotionele gebeurtenis. Want Daan pakte zijn witte handschoentjes en begon fris en vrolijk en ook heel helder de groep muzikanten te dirigeren. Op een gegeven moment werd zijn favoriete liedje 'Pinda pinda lekka' gespeeld, aldus voorzitter Bertie van den Heuvel. Die nog vertelt dat er een speciaal Amsterdamse potpourri voor Daan was gemaakt 'Daantjes desum'.
foto's © bert heesbeen, 23 augustus 2008.

Leden van de hoffanfare De Kikvorschen hebben zaterdag in de Herven hun dirigent Daan Heesbeen gehuldigd. Dat gebeurde nav diens 83ste verjaardag. Bovendien waren Daan en To 55 jaar getrouwd.

Daan Heesbeen was, als opvolger van Jan Somers, 15 jaar dirigent van de Kikvorschen maar moest om gezondheidsredenen het dirigeerstokje erbij neerleggen.

Daan Heesbeen, die ook nog 10 jaar penningmeester van de club is geweest, past in de lijn van kikvorschdirgenten. Maar toen die de fanfare werd opgericht was Daan nog geen drie jaar. De ‘eerste’ dirigent was – voor korte tijd - Moos de Winter, die opgevolgd werd door de legendarische Jo de Stip[hout].

 
Daan en To die temidden van vrienden en familie in de Herven ook nog hun 55-jarig huwelijk vierden.
foto's © bert heesbeen, 23 augustus 2008.
 Op deze foto ontvangt Daan Heesbeen een oorkonde van de voorzitter van De Kikvorschen Bertie van den Heuvel [l] voor 55 jaar trouwe dienst bij de fanfare.


Hoffanfare De Kikvorschen bij 77-jarig bestaan. Links knielend vooraan heer Van Heijst die ook tijdelijk secretaris  is geweest.


Terug naar boven