Album Oeteldonkse optochten

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2004 | Gewijzigd op: 07-11-2010
De omslag van het 224 pagina's dikke boek met honderden foto's en een over zicht van alle Oeteldonkse optochten vanaf 1882.

Vanmiddag - 19 december 2004 –werd in de bouwhal op de Rietveldenweg aan drie personen het eerste exemplaar van ‘Unnen hillen ted niks, veul volk, de plisie en dan..’ aangeboden.
De ontvanger van dit verlaat uitgegeven carnavalsalbum met De Grote Oeteldonkse Optochten 1882-2004 waren de vertegenwoordigers van: de organisaties, wijlen Peter van der Schoot door diens weduwe Hannelies, de bouwers [Roy Chambon] en Johnny Meijer [namens de ontwerpers]. Rob van de Laar vertelde bij de presentatie dat ie als jongetje van 5 -6 jaar, woonachtig op de Hinthamerpromenade al gefascineerd raakte door de optochten. die elk jaar langs hun woonhuis trok. Dat was de banketbakkerszaak van grootvader Roeffen. 

Het album is enigszins verlaat verschenen. De opzet was: bij gelegenheid van121 jaar Oeteldonkse Club in 2003, toen werd het de elf-elf avond 2004 en nu is het december 2004 geworden. Intussen groeide het album uit tot 224 pagina's [ 32 pagina's meer dan eerder was gepland], en het werd full color en het boek kreeg ook een extra formaat.

Auteur Rob van de Laar, die 25 jaar geleden met een verzameling Oeteldonks carnaval was begonnen, betrok bij de presentatie twee belangrijke medewerkers Gérard van Kessel: fotografie en digitalisering en vormgever Antwan Hoedemakers. Van de Laar –minister-president van de Oeteldonkse Club en in het dagelijks leven archivaris, sprak over het Oeteldonks carnaval, dat wereldwijd een uniek evenement is. De grote optocht maakt daarvan het hoogtepunt uit. Daarom draagt Van de Laar dit boek aan de ontwerpers op.
Ook gaf de auteur nog enige complimenten aan zijn vrouw Petra, dochters Marjolein en Lieke en zoon Dennis, die ‘…al die ellende hebben moeten doorstaan’.   

Reportage vanuit Bouwhal Oeteldonk rond presentatie boek

Een collage van Oeteldonkse figuren aan de buitenzijde van de bouwhal aan de Ertveldweg. Een overzicht van de hal zondagmiddag 18 december 2004 met al een aantal carnavalswagens-in-opbouw.
 
De presentator van deze 'inloop zondagmiddag' was Huub van Mackelenbergh.

foto's © gerard monté, 18 december 2004.
 
Auteur Rob van de Laar gaf een toelichting bij de totstandkoming van het 224 pagina's dikke boek-in-breed-formaat.
 

In de persoon van de weduwe Hannelies, werd Peter van der Schoot, die op 31 oktober 2004 overleed, in de organisatie van Oeteldonk geëerd. Links: zonen Tonny en Bram. Uiterst links Ton Meulman van boekhandel Heinen.
foto's © gerard monté, 18 december 2004.
Bij zijn presentatie betrok Van de Laar onder meer Gérard van Kessel, de hoffotograaf van de Oeteldonkse Club die voor de digitalisering zorgde.
GéraRd van Kessel [[], Antwan Hoedemakers [m], die de lay-out voor zijn rekening nam en Rob van de Laar [r].
Huub Finkers, docent Nederlands, die de taalcorrecties deed en journalist Karel de Rooij. Rob van de Laar in gesprek emt Betty Hammelburg [l.] en Paul Schouten [r].
foto's  © gerard monté, 18 december 2004.


Hofkapel der Amadeiro's De Kikvorschen speelden er een aardig deuntje op los.
foto's © gerard monté, 18 december 2004.
Terug naar boven