Redelijk rustige carnaval

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2004 De Bossche politie spreekt –tot nu toe -van een redelijk rustige carnaval. Ook al was er- door het weer - sprake van een grotere toeloop, het maakte op het aantal incidenten niet veel uit.
De politie meldt dat alcohol meestal in het spel was bij verwondingen, of ruzies, of overtredingen in het verkeer, of wanneer de politie uitgescholden werd of gehinderd bij haar werk.
Naast alcohol vormen drugs en coke vaak een onderliggend element van agressief gedrag. Dat is buiten carnaval niet anders. Ook op de ongevallenhulpposten van het Jeroen Boschziekenhuis [Groot en Carolus] zijn geen bijzondere zaken opgevallen.

Het Carolus had het ’s nachts iets drukker dan in 2003 en bij het Groot viel het alleen op dat zich relatief veel [snij-]verwondingen door glas hadden aangediend en verwondingen door vechtpartijtjes.

Gewapende overval  bericht dd. 24 februari 2004.
Het enige ‘afwijkende’ is een gewapende overval vanmorgen rond half acht bij een bedrijf aan het Wielsem. Na bedreiging van een personeelslid gingen twee mannen er met geld vandoor. De vluchtauto is kort erop op de Vierde Riet aangetroffen. © paul kriele, http://www.bastion-oranje.nl/carnaval2004optocht.htm