Officiële opening Brouwerij ‘t Kolleke

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2007 Burgemeester Rombouts opent op 4 september 2007 de nieuwste Bossche brouwerij ’t Kolleke in de Kruisstraat. Daar heeft Jan Kollenbrug een volwaardige brouwerij ingericht met gistketels en brouwketels. Kollenburg brouwt al vier soorten bier en voegt er dit jaar het blonde bier Kolleke Ome Jan aan toe.
In zijn café-bar Le Duc in de Korenbrugstraat gaf Kollenburg sr. al informatie over bier, de Bossche historie en het brouwen, maar het echt brouwproces ontbrak nog daarin. Voortaan volgt aan het slot van een bierpresentatie een rondleiding door de brouwerij en het bierproeven.
Volgend jaar brengt Kollenburg ook promotie-artikelen en cadeau-artikelen op de markt, waaronder viltjes, flesjes, glazen en kratjes, waaruit de klanten een eigen pakket kunnen samenstellen. Ook gaat de brouwerij onderdeel vormen van de Bossche stadswandelingen.

Dan zijn er nog er plannen om bijv. het bierassortiment uit te breiden met actuele aan Bossche evenementen of data gekoppelde biersoorten.

Brouwketels 'Van Kollenburg' gearriveerd   2 juli 2007.
Met een vrachtwagen uit Hongarije arriveerde maandagmorgen 2 juli 2007 de brouwketels en vergistingstanks voor de nieuwe brouwerij 't Kolleke van Jan Kollenburg in de Kruisstraat. In dat pand was voorheen de kapsalon van Lout van de Besselaar gevestigd. Het interieur is eind juni 2007 geheel aangepast aan de nieuwe bestemming te weten brouwerij en informatiewinkel voor bierbrouwers.
De brouwerij ligt in het aangrenzend perceel, aande Vismarkt en de winkel zit aan de Kurisstrtat

Het interieur van ' Kolleke, de nieuwe brouwerij in het pand Kruisstraat 28A, die in september 2007 door Jan van Kollenburg van Café Bar Le Duc wordt geopend.   foto's © paul kriele, 2 juni 2007.
 

Jan van Kollenburg verwacht de nieuwe brouwerij 't Kolleke in september 2007 te kunnen openen.Dan zijn daar de bieren Kolleke Oude Jan, Kolleke Jonge Jan, Kolleke Triple-bier en Kolleke Rosé verkrijgbaar.


 
Boven: de toekomstige brouwerij in de Kruisstraat 28A, voorheen kapsalon Lout van de Besselaar.
Rechts: de aankomst van de brouwketels in de Visstraat.
 
Jan Kollenburg, een particuliere brouwer van café/bar De Duc in de Korenbrugstraat inspecteert de vracht die klaar staat om door Sars naar de plek van bestemming [Kruisstraat] te worden vervoerd.
foto's © paul kriele, 2 juli 2007/10.40 uur

Kollenburg sr. opent brouwerij in Kruisstraat  21 januari 2007.  
Jan Kollenbugr sr., van Café Bar Le Duc in de Korenbrugstraat wil in april 2007 op Kruisstraat 28a een brouwerijtje openen. Kollenburg brouwt al vanaf eind jaren 70 eigen bier: Ouwe en Jonge Jan en sedert kort ook ’t Kolleke en Zomer Jan.
In het pand, waar tot vorig jaar zomer de dameskapsalon van Lout Besselaar was gevestigd, installeert Jan een kook-en beslagketel en plaatst er een vergistingstank.
De zaak is op werkdagen open. De bierpresentaties worden vanuit de bovenzaal van Le Duc uitgebreid naar de nieuwe brouwerij. Behalve Jan’s bieren, zijn er ook bier-gerelateerde artikelen te koop.
Jan en –de jarge - Mieke van Kollenburg begonnen na de overname van Le Duc op 3 oktober 1975 al kort erna met het brouwen van bier.

Terug naar boven