Vernieuwd Chalet Royal bij 70 jarig bestaan.

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2007 | Gewijzigd op: 26-02-2019

Chalet Royal sedert 1937 in Villa Illusio, voorheen woonhuis van de familie Rouppe van de Voort. 
Vanaf juli 1937 in bezit bij de familie Van Gaalen.
Maar vanaf 1979 in bezit gekomen bij Maison van den Boer.


foto's © paul kriele, 4 april 2008 en 30 april 2011.

De grote middenzaal gezien richting Heetmanplein De middenzaal richting zijzaal.
foto's © paul kriele, 4 april 2008. 
Inkijk in zijzaal. De mooiste zaal ligt aan de zijkant van Bastion Vughterpoort. Daar hebben de gasten uitzicht op het terras en de Dommel.
 
Zijzaal met gedekte tafels.

Chalet Royal 70 jaar  20 augustus 2007.    [De festiviteiten rond '70 jaar villa Illusio' duren nog tot september 2008]
Komend najaar viert Chalet Royal het 70-jarig bestaan. De villa aan het Wilhelminaplein [Heetmanplein] bestaat al langer, maar kwam in 1937 in handen van Cees van Gaalen [*21 mei 1900] de oprichter van Royal in de Visstraat. Het toprestaurant Chalet Royal behoort sedert 1979 tot de exclusieve keten van Maison van den Boer. De in 1906 gebouwde villa [architect Ed. Cuypers] was oorspronkelijk het woonhuis Illusio van de familie Rouppe van de Voort*. Daar startte in 1937 de cuisinier Cees van Gaalen, die op 1 mei 1931 in Royal in de Visstraat was begonnen.
 
Links boven: zaal met uitzicht over de Dommel.
Boven: doorkijk vanuit restaurant op de receptie.
Links: de bar.

foto's © paul kriele, 18 augustus 2006.

Dit al jaren gerenommeerd etablissement werd vaak door leden van de koninklijke familie, directeuren van omliggende bedrijven en welgestelde Bossche en Vughtse families bezocht. Tot de cliëntèle behoorden, in de jaren waarin er nog geen Cocagne bestond, ook de heren van Philips uit Eindhoven en onder meer de directeuren van Heijmans. Er schuiven heden ten dage frequent groot-industriëlen, de managers van succesvolle bedrijven en leden van beter gesitueerde families aan.
De 48-jarige Gerrit Greveling, wiens keuken al enige jaren gedecoreerd is met een Michelinster, open ‘de feestelijkheden’ met enkele culinaire hoogtepunten, gevat in een brunch en een zesgangen diner, inclusief wijn voor 125 euro. Dat diner dat samen met Cas Spijkers werd samengesteld, verloopt in een kunstzinnige ambiance, waaraan de nieuwe Galerie Van Loon & Simons [Taalstraat/ Vught] zijn bijdrage levert. De meesterkok introduceerde onlangs enkele bijzondere smaakmakers uit Indonesië, zoals citroenblad, verse gember, sereh en limoen die hij zorgvuldig in de gerechten inpast.

* familie Rouppe van de Voort Een nazaat [L.C.J.M.Rouppe van de Voort schrijft in De Bossche Omroep [15-12-2007] dat zijn grootouders Frans M. Rouppe van de Voort en grootmoeder Pauline Storms het huis , naar ontwerp van architect Ed.Cuypers, hebben laten bouwen. Pauline was een vermaard kookster. Dit echtpaar woonde er tot 1927 en verhuisde in dat jaar naar Julianaplein 23 [westzijde]. Hun zoon [vader van briefschrijver L. C. J . M. RvdV] ir. P. N. F. M Rouppe van de Voort en diens broers Klaas en zussen Carla en Marguerite zijn daar geboren.

Gerrit Greveling is al vroegtijdig afgestevend op dit feestjaar door in 2005 de keuken en in 2006 het interieur -in de hoofdkleuren grijs en offwhite - geheel te vernieuwen.

Terug naar boven