Koninklijke bezoeken aan Chalet Royal

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2003 | Gewijzigd op: 13-05-2010
Chalet Royal ontving de laatste tijd meerdere malen koninklijke gasten. Die situatie komt voort uit de relatie van het koninlijke familie met de voormalige commissaris der koningin mr. Frank Houben. Zoals bekend is hij - mede door zijn echtgenote Monique van Lanschot - huisvriend van- in het bijzonder Maximà- geworden.

Het moet gezegd: als de gasten niet bij Chalet dineren, werden/worden zij om privacy- reden bij Houben thuis in Warmoeshuizen geïnviteerd. Maar ook daar koken Gerrit Greveling met zijn koks voor de koninklijke gasten.
Zoals bekend is koningin Beatrix op vakantie in haar vakantieoord in Italië. Maar nog net voor haar vertrek - zondag 5 oktober 2003- was zij bij Houben te gast. Dat is de reden dat zij deze week, wanneer Maximà en prins Willem Alexander met een diner in Chalet ‘afscheid’ van Houben nemen, er niet bij zal zijn.

De villa Illusion zoals die voor 1941 bekend stond.
Aan de 'eerste steen' valt te concluderen dat Chalet Royal vanaf juli 1941 door de familie Van Gaalen werd bewoond .
De exploitatie als restaurant was toen nog niet bekend.

Rechts:  de 'eerste steen' uit 1941.foto © gerard monté, 19 oktober 2003.
 

Voor Chalet kan ook gesproken worden van een herstelde reputatie omdat in de regeerperiode van Beatrix’ moeder Juliana, zij op de terugweg van een privé-bezoek in het Zuiden voor een theecomplet Chalet plachtte aan te doen. Bernhard had in de kelders van de villa Illusio zelfs een voor hem gereserveerde wijn liggen.… .


Op de 'eerste steen' staat:
eerste steen
gelegd door
Jan van Gaalen
* juli 1941

 
Chalet heeft de site: http://www.chaletroyal.nl