Einde aan Chalet Royal op Heetmanplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2011 | Gewijzigd op: 17-07-2011
Het vermaarde Bossche restaurant Chalet Royal aan het Heetmanplein gaat voor goed dicht. Vanmiddag woensdag 5 juli 2011  berichtte meesterkok Gerrit Greveling tijdens een besloten lunch  dat de zaak van Maison van den Boer voorgoed sluit. Dit bericht meldt Brabants Dagbladredacteur Marc Brink op twitter.

Woensdag 7 juli 2011 meldde Greveling aan het Brabants Dagblad dat Maison van den Boer -in goed overleg-  sluiting had opgeleg omdat de aanstaande koper geen restarant in het pand wenst.
Greveling nam, vooruitlopend op de sluiting, alvast in intieme sfeer afscheid met Toine Hermsen [Maastricht] en de bekende -voormalig-  tv-kok Cas Spijkers.
Ook meldde Greveling dat hij voor voortzetting van Chalet zijn oog op het Kruithuis aan de Citadellaan heeft laten vallen.

-Links boven: Chalet Royal aan het Heetmanplein houdt op te bestaan.
-Boven: Voorlopig einde van Gerrit Greveling als meesterkok  in Chalet Royal.
Links: EERSTE STEEN GELEGD DOOR JAN VAN GAALEN 1 JULI 1941.

foto © paul kriele, 3 april 2008 [l.] en 30 april 2011 en 17 juli 2011.

Chalet stond aan de vooravond van een verkoop waarover ook het Brabants Dagblad met als kandidaat aannemer Drijvers, na een bericht van 5 mei 2011 op Bastion Oranje, berichtte. Maar foutief en voorbarig, aldus Gerrit Greveling voor Bastion Oranje. Niet Aannemer Tiny  Drijvers zou volgens Greveling de koper zijn. Het restaurant was niet geschikt om onder een nieuwe eigenaar [projectontwikkelaar] door te gaan, aldus Greveling. Het complex zou ingrijpend verbouwd moeten worden.
Greveling sprak ook over zijn ambities om elders in de stad een nieuw Chalet voort te zetten. Of daarover vanmiddag ook is bericht, is nog niet bekend. 

Zie ook bericht over verkoop maar niet door Tiny Drijvers van Chalet,  dd. 3 juni 2011.
en bericht over noodzakelijke inkrimping bij Maison van den Boer: 'Maison van den Boer in zwaar weer', dd. 2 januari 2011.

Als een van de kandidaten voor de villa wordt genoemd Van IerselLuchtman Advocaten, die op het einde van de Vughterweg [voormalige marechausseekazerne] is gevestigd.

foto © paul kriele, 17 juli 2011.


Terug naar boven