Rombouts werkt niet mee aan kantoorfunctie Chalet Royal

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2011 | Gewijzigd op: 06-09-2011
Op de benoeming van Karin Bloemen tot 'Bourgondiër van 2011' vanmiddag 4 september 2011 in het stadhuis, sprak burgemeester Ton Rombouts het stellig voornemen uit dat de gemeente aan het perceel Chalet Royal geen kantoorfunctie zal toebedelen*.
'Er heerst in de stad een leegstand aan 10.000 m² kantoren. Hoe zo  mee werken..? Wat moeten we met nog meer kantoren?  Dat wordt te gek,' aldus Rombouts voor Bastion Oranje. 'Er is echt geen dringende behoefte aan kantoren.
Zeker niet in Chalet Royal dat al zovele jaren zo'n prachtige uitstraling heeft.'
Vill
Als het aan burgemeester Rombouts ligt wordt Chalet geen kantoor, maar blijft als horecapand behouden.

foto © paul kriele, 3 april 2008.

Rombouts ziet het voor de villa Illusio als restaurant nog steeds zitten vanwege de uitstraling van het pand.
'Dat wordt nog eens versterkt als straks het Heetmanplein is gerevitaliseerd. Het krijgt een nog opvallender ligging aan dat plein,' stelt Rombouts die vindt dat Chalet Royal '...een ikoon is voor heel Nederland.'
Villa Illusio is bezit van  Maison van den de Boer [Van den Boer Groep] die om reden van financiële aderlatingen door tegenvallende omzet enkele bedrijfspanden in de verkoop heeft gezet.

De burgemeester, die ook wel de moeilijke positie van de horeca in deze tijd moest erkennen, hoopt alsnog dat er kandidaten te vinden zijn voor een exploitatie van een nieuw Chalet. 
Rombouts in zijn toespraak in de stadhuishal tot slot: 'Ik heb er vertrouwen in dat de markt in Den Bosch daar een nieuwe ster uit kan laten voortrijzen.'
Het Brabants Dagblad sluit vandaag 5 september 2011 de reeks vooringenomen conclusies over verkoop aan Drijvers af met de constatering dat de Bossche aannemer niet langer is geïnteresseerd in de koop van het pand. Daarmee verdwijnen ook de partners, die als gegadigden werden opgevoerd, uit beeld....

* Met deze publieke stellingname haakte Rombouts in op het artikel van Bastion Oranje van hedenmorgen 4 september 2011:  Nog steeds geen verkoop van Chalet.