Heropening van Chalet Royal pas in april 2013

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2012 De procedures rond de verbouwing en het werven van een sterkok neemt wat meer tijd in beslag dan was voorzien, zegt Grerit Greveling. Daarom kan Chalet Royal, als gerenommeerd restaurant, pas in april 2013 worden heropend.

Chalet Royal op het Willemsplein, de verbouwing is nog niet eens begonnen. In week 11 wordt de aannemer bekend gemaakt. Gerrit Greveling is op de achtergrond de adviseur van het nieuwe Chalet Royal.
foto's © paul kriele, 10 oktober 2010 en 9 maart 2012 [r.].

Gerrit Greveling, de voormalige sterkok van Chalet is door de nieuwe eigenaars van het viertal John van Deursen, John Groenewoud, Bert Kersten en Robert van de Walle in gehuurd om Chalet weer op te starten als exclusief restaurant.
Komende week maakt Greveling de aannemer beken die het pand volledig gaat herinrichten met minstens 4 appartementen, een galerie over de publiekstoegankelijk etages en het restaurant.
So wie so komen er nieuwe leidingen [ict, elektra, luchtverversing] in.

‘We hebben geen haast. Bovendien heeft het zijn tijd nodig, ‘ zegt Greveling, ‘want bij dat proces wordt in een vroeg stadium ook de nieuwe chef kok/exploitant betrokken, want die moet er zich gaan thuis voelen.

Nieuwe economisch efficiënte indeling
’Er komt een nieuwe indeling zodat het pand economisch gemakkelijker is te gebruiken. Maar de voorbereidingskeuken blijft in het sousterrain en de uitgiftekeuken op de begane grond.

Greveling: ‘Het wordt fantastisch, het stijlvolle Chalet keert helemaal terug terwijl de waardevolle historisch [onder-]delen  gehandhaafd blijven.'