Chalet Royal krijgt aanbouw voor galerie en hotelkamers

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2012 In de afgelopen week is in de commissie 'Welstand' het plan behandeld om van Chalet Royal een meervoudig en draagkrachtiger complex te maken. Tegen de verbouwing, naar ontwerp van acritect Sietse Visser, brachten de commisseleden wel wat kanttekeningen naar voren, maar al met al keert Chalet onder het nieuwe eigenaarskwartet, te weten oud FC Den Bosch voorzitter Bert Kersten, projectontwikkelaar John Groenewoud, Robert van de Wallen[ Brand Loyality] en de van Shoeby Shop naar de projectontwikkeling overgestapte John en Van Deursen, terug als exclusief restaurant. Daarvoor is nog steeds Gerrit Greveling op zoek naar een chef kok die al enige reputatie moet hebben opgebouwd….

De entree aan de voorzijde [links op de foto] wordt ook vernieuwd en er komt aan de achterrzijde voor galerie en hotelkamers een extra entree. Links en boven: De mooiste - de zuidelijke - kant van Chalet Royal, waar het terras verhoogd wordt tot restaurantniveau.
De Noord-Oostelijke kant , bij de pakeerplaats, die aanbouw wordt gesloopt tbv de galerie en een extra entree. De Dommelkant waar het terras verhoogd komt te liggen.

foto's © paul kriele, 28 april 2012.

De aandacht in ’Welstand’ betrof vooral de aanpassingen om de villa uit het begin van de vorige eeuw tot een luxe 'woonflat' [10 hotelkamers] annex galerie te verbouwen. Dat commentaar richtte zich verder op een verhoogd terras dat aansluit op het restaurant en een vernieuwde entree.
De andere aanpassingen die ivm de nieuwe functie gebeuren, zijn: sloop van de achterzijde [nabij de oostelijk gelegen parkeerzijde]. Op die plek komt een extra entree voor de galerie en de 10 hotelkamers voor de gasten, die -na een diner -er graag een nachtje willen overblijven. Deze suites worden met een lift bereikbaar.

De streefdata  van de aanpassingen c.q. verbouwing zijn: start meteen na de bouwvakvakantie en oplevering voorjaar 2013.


Terug naar boven