Informele opening Noble [v/h Chalet Royal ] eerste foto’s

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2013 | Gewijzigd op: 13-09-2013
Zondagmiddag 8 september 2013 opent burgemeester Ton Rombouts op een informele wijze het nieuwe Chalet Royal, dat voortaan de naam ' Noble' draagt.
Restaurant Noble op Bastion Vught, eenmaal klaar voor de informele avond van  8 september 2013.

foto ©  NoPoint Vught, 6 september 2013.

Mede aan Rombouts is het te danken dat villa Illusio [*1905] een nieuw leven, maar wel als restaurant blijft leiden. Dus geen advocatenkantoor, voor welke bestemming de burgemeester een stokje stak.
Dankzij de kopers, niet aannemer Drijvers, zoals eerst werd geschreven, maar een zakenkwartet, bleef de ruim honderdjarige villa zijn horecafunctie behouden. Dat kwartet bestaat uit John Groenewoud [Built to Build], John van Deursen [vast goedmakelaar en Shoeby Shop], Bert Kersten [oud-voorzitter FC Den Bosch] en Robert van der Wallen [Brand Loyality], die de tien gastenkamers gaat beheren. Zij willen mede met de nieuwe meester- kok Edwin Kats naar een sterren-status streven.

-Boven: Vanuit de hoofdingang aan het Willemsplein is de centrale bar de eerste ruimte die je tegen komt.
-Rechts boven: Aan de zijkant, de loungezaal, voorheen een intieme restaurantzaal, en nog steeds grenzend aan het Dommelterras dat door een verhoging beter bereikbaar is geworden. De glas in loodramen zijn er uit verdwenen.
-Rechts: Het verhoogde terras dat uitziet op het Dommeldal.


foto's © paul kriele, 3 september 2013.

Maar intussen is er wel veel aan het interieur en aan het complex veel veranderd . Galerie Mark Peet Visser is de close buurman geworden. De galerie afkomstig van de Parade, gaat eind september open, maar is nu al nagenoeg volledig ingericht. Het heeft aan de stadskant een geheel eigen ingang.

Naast architect Sietse Visser [Bureau Visser en Bouman] is Concrete uit Amsterdam verantwoordelijk voor het nieuwe stijlvolle en strakke interieur met als hoofdkleuren licht bruinvariaties.

Centraal staat de grote bar, waar de dienstruimten en de ontvangstkamer en de grote en kleine zaal op uitkomen. De voormalige intieme tuinzaal, waar veel glas in lood aanwezig was is geheel gemoderniseerd en hoofdzakelijk als loungeroom ingericht en grenst met zijn vergrote ramen dan ook aan het verhoogde Dommelterras.

De galerie is via een aparte toegang aan de zijkant bereiken. Daar is overigens ook de toegang voor Noble, evenals aan het Willemsplein, waar de oud, maar geheel vernieuwde ingang met trap is gebleven.

 
-Boven en rechts: Inkijk in Galerie Mark Peet Visser, maar door het zuidelijk tegenlicht moeizaam te zienDe ingang bevindt zich aan de andere, de stadskant.

foto's © paul kriele, 28 augustus en 3 september 2013.

De informele opening is bedoeld voor de eigenaars, de nieuwe directie en degenen die aan de realisatie van Noble hebben meegewerkt, onder wie architect Sietse Visser, en uiteraard de meester kok EdwinKats en andere betrokkenen onder wie natuurlijk buurman Mark Peet Visser.

Villa Illusio van 1905 , dat sedert 1937 onder Van Gaalen, een restaurant functie heeft gekregen.


Terug naar boven