De stad heeft er de nieuwe straatnaam Bastion Oranje bij

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2018 | Gewijzigd op: 08-08-2018
De stad heeft er sinds kort een  nieuwe straatnaam Bastion Oranje bij. Merkwaardig want de gemeente dient een dergelijke straatnaaminvoering te melden. De straat ligt langszij de Zuidwal en wijst richting Bastionder.
Nu komt al lange tijd post waar op de enveloppe als straatnaam Bastion Oranje staat terecht bij Rijks Water Staat dat dan wel tegenover Bastionder kantoor houdt, maar als adres Zuidwal  58 heeft.
Meestal stopt de postbetseller die brieven bij Zuidwal 34 in de bus, waar Bastion Oranje kantoor houdt. Ook post met straatnaam Bastion Oranje 1 komt vaak op Zuidwal 34 terecht.

Om het nog ingewikkelder te maken: Nu is er ook nog Erfgoed en 'De Kring' die in Bastionder een toerisische 'dependance' hebben. Het blijkt dat brieven daarvoor bestemd, ook met Bastion Oranje 1 worden geadresseerd. 
Die misvattingen heeft Bastion Oranje bij de gemeente  aangekaart. 

  Bastionder
Straatnaambordje en
dus geen toeristisch bordje,
Bastion Oranje als nieuwe straatnaam
.

foto © paul kriele, 8 augustus 2018. 
...................................................................

En wat komt er als oplossing uit de bus.?  De gemeente heeft in  al haar wijsheid uiteindelijk bedacht de naam Bastion Oranje als straatnaam officieel met een straatnaambordje in te voeren. Omdat.... -een misvatting !!-  Bastion Oranje herhaaldelijk als straatnaam wordt gebruikt. ....En waar wijst Bastion Oranje heen...? Naar Bastionder.