Vijf Kamers gaat voort als surf & turfrestaurant

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2010 | Gewijzigd op: 23-04-2010

Het klasserestaurant van voorheenI Ingrid Heijmans en Gerard Kalkers in de Korte Putstraat, dat na een faillissement werd overgenomen door Knarf [Frank] Reinders van café Reinders, wordt momenteel geheel gestript en omgebouwd tot een eigentijds modern horecaetablissement.
De formule die Reinders hier gaat toepassen heet  'Surf & Turf''*, een stijl en keukenconcept dat in Amsterdam al
erg veel opgang maakt. Kort gezegd gaat het om kreeft - en tournedosgerechten, ofwel een combinatie van schelp- en schaaldieren met kwalitatief goed vlees. Daar is in Den Bosch nog geen voorbeeld van.


*Surf & turf is de naam van een gerecht waarin vlees en schaaldieren gecombineerd worden. Oorspronkelijk bestond de combinatie uit ossenhaas en kreeft. Over de herkomst van de naam bestaat onenigheid maar duidelijk is dat de combinatie ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw moet zijn ontstaan.
 zie ook artikel in Parool  dd. 13 februari 2009 of wikipedia