LUX geopend in Korte Putstraat 23

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2010 | Gewijzigd op: 06-07-2010
LUX is de nieuwe naam voor het eertijds bekend staande voormalige Auberge De Koets, recentelijk 'De Vijf Kamers'.
Frank Reinders, voor ingewijden van café Reindes Knarf, en Jeroen Wellens zijn de gastheren van dit geheel verjongde en in stijl gerenoveerd etablissement op Korte Putstraat 23.

De gevel van de horecazaak op Korte Putstraat 23,  die onder Frank Reinders en Jeroen Wellens de nieuwe naam Lux heeft gekregen. De meer trendy en modern ingerichte benedenverdieping, waar eerder de bar stond, die nu naar de raamzijde is verplaatst.
De entresol met een - volgens de regels - klassiek gedekte  tafel en stijlvolle fauteuils.
Op de verdieping is de formule wat rustiger en stijlvolller dan in het trendy bargedeelte beneden.
Restaurant op eerste etage voorzijde.

foto's © paul kriele, 3 juli 2010.

LUX is de nieuwe sterke naam voor het oude 'De Vijf Kamers' dat als jong herboren in een modern tot trendy interieur op 1 juli 2010 opende.
Het restaurant biedt aan 80 gasten een riante zitplaats en geeft bovendien nog eens 80 plaatsen op de terassen aan de voor- en tuinzijde.
De 43-jarige Frank Reinders en de 36-jarige Jeroen Wellens zijn de gastheren van  LUX, waar Levi Janssen, afkomstig van eerder Chalet en vervolgens Méprise in de keuken de scepter zwaait..
Ook Wouter Rip komt bij LUX als bedrijfsleider het team versterken.
Jeroen Wellens vertelt dat de formule surf 'n turf  [letterlijk: zee en aarde], waarvan eerder sprake was, meer overheerst wordt door het principe van de klassiek Franse keuken.
Aan de inrichting, die ontworpen is door de interieurarchitect  Robert Kolenik, geeft Wellens de kwalificatie: warm en modern tijdloos.
LUX is alle 7 dagen van de week geopend, maar heeft geen lunches.
Zie ook artikel dd. 23 april 2010 over surf 'n turfformuleTerug naar boven