Minister De Jonge ontvangt Plan‘Helftheuvel bejaardenhuisvd toekomst’

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2019 | Gewijzigd op: 11-07-2019
Woensdagmiddag 10 juli 2019 werd op het Plein bij de Jumbo in Vlijmen de visualisatie van ‘De Helftheuvel, Bejaardenhuis van de Toekomst’ aan minister Hugo de Jonge aangeboden. Paul Kagie, de motor achter de Initiatiefgroep die dat ‘bejaardenhuis’ wil gaan opzetten, bood dat plan aan de minister van Gezondheid, Welzijn en Sport aan. Dat gebeurde op de manifestatie ‘Heusden Een tegen eenzaamheid’. Wethouder Huib van Olden [onder meer van Eenzaamheid en Zorg], die het project ten volle ondersteunt, was door omstandigheden verhinderd.
 Het Plein bij de Jumbo in Vlijmen 
Minister Hugo de Jonge, die op eigen initiatief zich op de hoogte kwam stellen van het Heusdense voorbeeldproject van AllesvoorMekaar, schudt de hand van Paul Kagie, de motor achter het Bossche project 'Prettig en langer thuiswonen'& 'De Helftheuvel bejaardenhuis voor de toekomst'.
Rechts Herman van der Kamp o.a voorheen voorzitter stichting Engelen1200 en voorzitter stichting weduwen en weduwenaars Brabant
en Hans Kieft van Sociaal
Cultureel Centrum De Helftheuvel.

foto © henk engel, 10 juli 2019.

..........................................................................


Minister De Jonge kwam op eigen initiatief naar Heusden om zich over het project van ‘AllesVoorMekaar’ te doen informeren. Die visualisatie bevat de projecten die de Initiatiefgroep bij de Helftheuvel wil gaan opzetten. Doel daarvan is dat de ouderen rond de Helftheuvel langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen.
Met die officiële ceremonie met de minister trad de Bossche Initiatiefgroep na maanden van voorbereiding voor het eerst naar buiten. Voor de Bossche initiatiefgroep ‘Bevorderen prettig langer thuiswonen’ & ‘De Helftheuvel, Bejaardenhuis van de toekomst’ is het Heusdense project van AllesVoorMekaar’: ‘Eén tegen eenzaamheid’ de basis van wat zij in de wijk rond de Helfheuvel voor eenzame ouderen wil gaan realiseren. 

*Zie bericht van dinsdag 9 juli 2019. 'De Helftheuvel, bejaardenhuis van de toekomst'. 
 

Minister Hugo de Jonge met rechts
boven Colette van Eerd [directie van Jumbo].  


foto's © henk engel, 10 juli 2019.
..

Kort ervoor had Colette van Eerd [directie Jumbo] met de minister in de Jumbo op het Plein een koffiebar geopend dat als ontmoetingsplek is bedoeld voor de ouderen van Vlijmen. Op het Plein stond een bord met de logo’s van uiteenlopende sponsoren die het project tegen Eenzaamheid ondersteunen. Dat blijft voorlopig bij de Jumbo staan zodat iedereen er als mede-ondersteuner zijn/haar handtekening onder kan zetten. Dat werd door de oprichters van AllesVoorMekaar Bas Groenendijk en Alexander van Weert aan de Heusdense wethouder Peter van Steen overgedragen om het in de stadhuishal ter ondertekening een plaatsje te geven.
 
In de Jumbo op het Plein
in Vlijmen opende minister Hugo
de Jonge met een schaar de koffiebar. De Jonge: 'Eenzaamheid los je
niet op.. Maar iemands
eenzaamheid kun je wel verlichten.'

...............................................................
 


Terug naar boven