Den Bosch keramiekstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2004 Najjaar december 2003 werd in de stad [Hogeschool] een congres gehouden Wellicht was het 50-jarig bestaan van Cor Unum aanleiding, in ieder geval wil 's-Hertogenbosch zich meer als keramiekstad gaan profileren.

Cor Unum, inmiddels uitgegroeid tot een artistiek en wereldbekend atelier, zette samen met het Keramisch Werkcentrum een internationaal congres op. Aan deze opzet deed ook het Museum voor Hedendaagse Kunst mee dat een meer dan representatieve keramiekcollectie bezit. Daarin zijn werken van vermaarde kunstenaars vertegenwoordigd. Op de achtergrond is Piet Fioole directeur van de Kunstakademie een niet te miskennen participant in deze samenwerking. Foto's van keramisch bal in Provinciehuis  op 25 november 2005-Links boven: Servies van Jan Broekstra.
-Boven: Delfts blauwe vazen. 
.-Links: Geëxposeerde keramische werken.

foto's © gerard monté, 26  november 2005.

Nieuw open atelier/galerie
Dat verband wil de presentatie van keramische kunst en vormgeving zichtbaar maken voor een breed publiek. Den Bosch heeft al een keramische werkplaats, een digitale werkplaats en een uitgebreide mediatheek. 
Een van de volgende stappen was de realisatie van een voor het 'onbereikbare' publiek toegankelijke expositieplaats/atelier. Dat werd vorig jaar in Guardianenhof gerealiseerd voor STOK dankzij makelaar Van Dongen.
expositie Dutch Souvenirs
Dutch Souvenirs heet de eerste presentatie van het samenwerkingsverband 'Den Bosch Keramiekstad'. Deze expositie van op souvenirs gelijkende objecten komt voort uit de collectie van het Keramisch Werkcentrum en is de productie van aldaar werkzame kunstenaars. Volgens de organisatie zijn het : 'reproduceerbare keramische objecten die in Nederland als souvenirs worden verkocht..'
De expo was eerder in Milaan en Amsterdam te zien. Zaterdag 20 maart 2004 opende gedeputeerde van de Provincie -Luijendijk- de expo in het Museum voor Hedendaagse kunst.

Wanneer volgens de belofte van wethouder Roderick van de Mortel [22 maart 2004] het tijdelijk onderkomen voor het Museum voor Hedendaagse Kunst is gerealiseerd, zal deze collectie daar een vast onderdeel vormen.
'Den Bosch keramiekstad' heeft nog meer plannen: een jaarlijks congres en een kenniscentrum over keramiek.

Open huis 
Cor Unum , officieel 'Cor Unum Ceramics & Arts', houdt van vrijdag 26 t/m zaterdag 27 maart 2004 'open huis' Dat ook voor Galeria Cor Unum het voorjaar is aangebroken zullen de bezoekers merken aan een attentie. Bezoekadres Ridderspoorstraat/hoek Gruttostraat Toegang via de Vogelstraat waar politie en brandweer gevestigd zijn.


Terug naar boven