Uitbreiding Pierson college komt in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2014 | Gewijzigd op: 04-07-2014
De aanbouw van het Pierson Colelge gelegen op de hoek Aartshertogenlaan -Bruistensingel, komt in zicht . Bouwbedrijf Moonen zet er acht lokalen en apart een gymzaal bij. Het is al binnen acht jaar en voor de derde keer,dat het college moet uitbreiden. [zie berichten hieronder]. 
De nieuwe lokalen op het zgn. LUX-gebouw, vervangen zes noodlokalen. Dit project kost € 3,5 miljoen, waarvan de school bijna € 1,5 miljoen voor haar rekening neemt.
Pierson, dat ruim 1.600 leerlingen telt, is sedert 1993 bij station Oost gevestigd. Het heeft opleidingen voor VMBO-T, Havo en Atheneum.Aan-/nieuwbouw Pierson College op hoek Aartshertogenlaan /Bruistensingel
.

foto  © paul kriele, 4 juli 2014.

Bericht van 14-12-2005 Voorspoedige bouw Pierson
De nieuwbouw tussen de bestaande schoolgebouwen van het Piersoncollege verlopen voorspoedig. De nieuwbouw-op-palen neemt op de begane grond nauwelijks ruimte in beslag. Daarom werd voor deze oplossing-in-de-hoogte gekozen. In juli 2005 werd het hoogste punt bereikt zie onderstaand bericht.
De oplevering is half januari 2006 gepland en de officiële opening komend voorjaar.
De uibreiding met het LUX-gebouw.

foto © paul kriele,  14 december 2005.

Bericht van 7 juli 2005 Hoogste punt Piersoncollege .
Wethouder Bart Eigeman heeft vandaag 7 juli 2005, kort na het middaguur, in aanwezigheid van de schoolleiding, leerlingen, aannemer en architect, de vlag gehesen vanwege het bereiken van het hoogste punt. Het ds. Pierson College breidt –al voor de 2e keer - uit op eigen terrein en zelfs boven de school.
historie
De school, die sedert 1993 nabij station Oost is gelegen en daarvoor op West en daarvoor op het Brugplein, telt 1430 leerlingen. In de nieuwbouw op palen, bestemd voor HAVO en VWO, komt ook een open leercentrum, koffiecorner, ruimten voor staf en kleinere werkgroepen.
In de stroom van vernieuwing zitten ook de verbetering van de aula en de receptie en ruimten voor experimentele studies die buiten de reguliere lessen om plaatsvinden.

Terug naar boven