Piersondebat over afval, milieu, energie& transport in Bestuurscentrum

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-12-2014 | Gewijzigd op: 02-12-2014
Studenten van Atheneum 4 van het Pierson College hielden dinsdagmiddag 2 december 2014 in het Bestuurscentrum een politiek debat ihkv Algemene Natuurwetenschappen, aan welk- breder -Europees verband ook landen als Duitsland, Frankrijk en  Cathalonië aan deelnemen, maar dan volgens het ISIS concept: Inquirery Systems Unstainable Schools]. Het motto van het debat was 'Kies de toekomst'.
Bestuurscentrum

Het politiek debat over afval, milieu, energie en transport door 90 leerlingen Atheneum 4 van het Pierson College.

Rechts de jury met vlnr Ralph Geers [fractievooriztter VVD /student bestuurskunde VU A'dam], Inke Katoen [PvdA/oud lerares onderwijs en Ufuk Kahya [politiek leider GroenLinks. Van beroep trainer].

foto's © paul kriele, 2 december 2014.
 

Het debat werd georganiseerd door Switch [samen naar duurzaamheid en rechtvaardigheid] ism de gemeente.

Het ging om 90 leerlingen die in groepen waren verdeeld en moesten reageren op vier thema's, te weten  transport, water, energie en afval. Lopende het schoolproject maakten ook kleding en voeding er onderdeel van uit.
Het debat stond onder leiding van docent Jerre Maas en werd door een professionele jury van drie raadsleden, te weten Ralph Geers [VVD], Inke Katoen [PvdA] en Ufuk Kahya [GroenLinks] van commentaar voorzien en beoordeeld.Het begon aarzelend en er moest bij de aanvang door de debatleider Jerre Maas wel om stilte worden gevraagd, maar even later vlotte toch het debat van Atheneum 4 van het Pierson College.  foto's © paul kriele, 2 december 2014.

Specifieke stellingen waren onder meer het belasten van burgers voor watergebruik en/of hoe dat terug te dringen?
Ook de afhandeling van afval en de toepassing van regenwater bij toiletgebruik door bijv. de overheid.

Terug naar boven