JOVD vraagt om actie van de politiek tegen onverdraagzaamheid

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2020 | Gewijzigd op: 07-12-2020
Tim Huijsmans voorzitter JOVD
roept de Bossche politiek op om een
standpunt tegen onverdraagzaamheid
en vóór de vrije meningsuiting.


 

De Jongeren van de Bossche VVD, de JOVD zijn boos op de gemeente vanwege het achterblijven van een duidelijk standpunt na de bedreiging van een docentemaatschappijleer van het Pierson College begin november door een spotprent van Mohammed, die na haar les -geheel uit zijn verband - op internet verscheen.
Er is wel gesproken, aldus de JOVD voorzitter Huijsmans over 'verbinden' en 'een dialoog aangaan'. Dat is alles wat we horen vanuit de Bossche politiek. Huijsmans ziet ook wel dat het vrije woord onder druk staat. 'Maar waar blijft de daadwerkelijke verdediging? We worden te tolerant, 'aldus de voorzitter. Dat is de reden dat de JOVD een oproep doet aan de gemeenteraad  en B&W om zich sterk uit te spreken tegen die onvrijheid en en beleid opstelt  tegen onverdraagzaamheid en vóór de vrijheid van het woord.

.Bericht van 5 november 2020: Docente van Pierson bedreigd door cartoons
Het ds.Pierson College   foto © paul kriele, 10 september 2015. 

Ook in Den Bosch heeft een incident plaats gevonden door cartoons over de profeet Mohamed. Dat meldt Onderwijsminister Arie Slobin  in een kamerbrief. Het bleek dat foto's en beeldmateriaal buiten de lespresentatie van het lesuur Maatschappijkleer werden verspreid. Daarmee waren zij uit hun context gelicht! 
De directie van het College heeft de ouders van leerlingen van de school aangeschreven. Tegen de ouders waar het om gaat is aangifte gedaan.
In de kamerbrief staat onder meer:  'Helaas hebben wij deze week moeten constateren dat de vrijheid en veiligheid van leraren in Nederland niet altijd vanzelfsprekend is. Veel scholen hebben afgelopen maandag gehoor gegeven aan onze oproep om solidariteit te tonen met Frankrijk en aandacht te besteden aan de vrijheid van meningsuiting. Dit is op een uitstekende en integere wijze gedaan, waarmee het belang van dit onderwerp goed onder de aandacht van leerlingen is gebracht. Tot onze ontsteltenis hebben de acties in het kader van de vrijheid van meningsuiting op scholen in Rotterdam en Den Bosch geleid tot onrust en zelfs tot bedreigingen.'  

Minister Slob vervolgt: "Het is volstrekt onacceptabel dat de veiligheid van leraren onder druk komt te staan omdat zij de waarde van het vrije woord overbrengen. Het intimideren en bedreigen van leraren kan op geen enkele wijze worden getolereerd en hier treden wij dan ook hard tegen op. Het is belangrijk dat aangifte is gedaan door de scholen en leraren die het betreft."
Bron:  Dtv nieuws

Terug naar boven