Nieuwbouw Pierson College De Herven

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2005 De nieuwbouw tussen de bestaande schoolgebouwen van het Piersoncollege verlopen voorspoedig. De nieuwbouw-op-palen neemt op de begane grond nauwelijks ruimte in beslag. Daarom werd voor deze oplossing-in-de-hoogte gekozen. In juli 2005 werd het hoogste punt bereikt zie onderstaand bericht.
De oplevering is half januari 2006 gepland en de officiële opening komend voorjaar.
De nieuwbouw die tussen de gebouwen - op palen - in komt.
foto © paul kriele, 14 december 2005.
 

Hoogste punt Piersoncollege  dd.  7 juli 2005. 
Wethouder Bart Eigeman heeft vandaag 7 juli 2005, kort na het middaguur, in aanwezigheid van de schoolleiding, leerlingen, aannemer en architect, de vlag gehesen vanwege het bereiken van het hoogste punt. Het ds. Pierson College breidt –al voor de 2e keer - uit op eigen terrein en zelfs boven de school. De school, die sedert 1993 nabij station Oost is gelegen en daarvoor op West en daarvoor op het Brugplein, telt 1430 leerlingen. In de nieuwbouw op palen, bestemd voor HAVO en VWO, komt ook een open leercentrum, koffiecorner, ruimten voor staf en kleinere werkgroepen.
In de stroom van vernieuwing zitten ook de verbetering van de aula en de receptie en ruimten voor experimentele studies die buiten de reguliere lessen om plaatsvinden.