Hoogste punt Piersoncollege

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-07-2005  Wethouder Bart Eigeman heeft vandaag 7 juli 2005, kort na het middaguur, in aanwezigheid van de schoolleiding, leerlingen, aannemer en architect, de vlag gehesen vanwege het bereiken van het hoogste punt. Het ds. Pierson College breidt –al voor de 2e keer - uit op eigen terrein en zelfs boven de school. De school, die sedert 1993 nabij station Oost is gelegen en daarvoor op West en daarvoor op het Brugplein, telt 1430 leerlingen. In de nieuwbouw op palen, bestemd voor HAVO en VWO, komt ook een open leercentrum, koffiecorner, ruimten voor staf en kleinere werkgroepen.
In de stroom van vernieuwing zitten ook de verbetering van de aula en de receptie en ruimten voor experimentele studies die buiten de reguliere lessen om plaatsvinden.

De bijna gerealiseerde nieuwbouw van het Pierson College

foto © gerard monté, 21 juli 2005
 

   Een schooldeputatie mocht met de wethouder de vlag hijsen.
foto's © gerard monté, 7 juli 2010. De architect Cees Bos van Bureau Bos & Partners, directeur Wout Hordijk en wethouder Bart Eigeman [vlnr] praatten na de ceremonie even na.
 

Donderdag 7 juli 2005 werd in aanwezigheid van wethouder Bart Eigeman de architect Cees Bos, de schoolleiding en de studenten van de nieuwbouw van het Pierson College aan de Aartshertogenlaan nabij station Oost het bereiken van het hoogste punt gevierd.