Coen Free's nieuwste boek over de sixties

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2010 | Gewijzigd op: 06-03-2010
Directeur Koning Willem 1-College, Coen Free is een onderwijsmanager met visie. In zijn boek over de sixties komt de nostalgie naar de sixties breed in beeld.
foto © koning willem 1 college, 20 april 2007

Maandag 8 maart 2010 presenteert Coen Free, directeur van het  Koning Willen 1-College zijn nieuwste boek 'Dit gaat nooit meer voorbij'. Free heeft al vele publicaties [boeken, notities en beleidsplannen] op zijn naam staan. Deze '.. Nooit meer voorbij' is een eigen terugblik op zijn Bossche jeugdjaren, de sixites met zijn soms wilde literaire, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Op de presentatie in de School voor de Toekomst kunnen de gasten van nu hun hart aan die tijd ophalen door de aanwezigheid van Albert West [Sha la la, I need you], Sandra Reemer en Addy van den Krommenacker [Square], Vincent Verstappen[Kingbees], Hans van Liempt [Shuffles] en Cees Vermeulen [Flying Rockers].
De presentatie van een boek over een tijd, waarin de emancipatiedriften van Bossche jongerengroepen rond muziek en politiek, vaak het straatbeeld overheersten, wordt gekoppeld aan 20 jaar Boschlogie en 10 jaar School voor de Toekomst. Maar Free plaatst die lokale ontwikkelingen in de context van landelijke tendenzen.

Het album, dat verluchtigd is met tal van illustraties, bevat ook twee cd's getiteld 'Bossche Indoreock en Nederbeat in deSixties' met muziek uit de jaren 1958-1969. Woensdag 10 maart 2010 signeert Free zijn boek vanaf 18.00 uur bij Boekhandel Heinen.