Presentatie 'The Sixties' van Coen Free+signeren

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2010 | Gewijzigd op: 10-03-2010
-Onderaan artikel Free's signeren bij Boekhandel Heinen [10 maart 2010].
-Coen Free presenteerde maandagnamiddag 8 maart 2010 in de School voor de Toekomst in een sfeer van sixites en seventies zijn nieuwste boek over die jaren, getiteld: 'Dit gaat nooit meer voorbij'.
De presentatie van het boek was gevat in een twee uur durend programma dat aanvoelde als een warm bad. In die organisatie had uiteraard de auteur de hand waardoor er ook een goede en een naar nostalgie ruikende sfeer werd neergezet.
  
 
Auteur van 'Dit  gaat nooit meer voorbij' Coen Free. [l.en r.] in gesprek met Albert West [elaken] van 'Sha la la I need you..'. foto's © herman van boxtel, 8 maart 2010.
De aanwezigen zoals betrokkenen bij het boek en ook oud-sixtieës onder wie Ed van Bergen Henegouwen van het Stadsarchief [op beide foto's rechts]. Op de linker foto achterin Boschtionprogrammaleider en dj Hans Vrielink, een echte muziekkenner die eerder een album uit de sixties uitbracht. Op de rug gezien Nort Lammers en een student van de School voor de Toekomst, die met figuren uit de rock'n roll de bijeenkomst luister bij zette.
 

De schrijver, dagelijks directeur van het KW1-College leidde zelf het boek in met een omlijsting van allerlei plaatselijke en zelfs internationale beroemdheden, onder wie Albert West, Sandra Reemer, Kees Vermeulen Windsand die als manneke van 15 mede aan de wieg had gestaan van de Bossche rockscène in 1958. De Bossche zanger had toen ademloos staan  te kijken bij een optreden van de Tielman Brothers in Cosmopoliet, waar de basis lag van de Bossche popgeschiedenis. Volgens Kees Vermeleuen was die twee jaar eerder begonnen dan de eerste rock and roll plaat van Peter Koelewijn want die was “pas” van 1960.

Coen Free in gesprek met o.a. Sandra Reemer [l]. Oud-Bosschenaar Ewald van Vught.
Oprichters van de 'King Bees' Vincent Verstappen conrector/docent Jeroen Bosch College [l] enOtto Brunklaus.  De omslag van het album.

Tussentijds werd  het eerste boek uitgereikt aan de pers en de meest verdienstelijke medewerkers aan het boek te weten:  Ewald van Vugt, Cees Vermeulen Windsant, Albert West, Hans van Liempt (ook uit de Shuffles) en Mieke Vis-Verhoeven, weduwe van Jan Vis. Ook Frank Mommersteeg en Nick de Vries stammen uit de tijd van de schrijver Hans Vlek. Zij  droegen werk van hem voor. De betekenis daarvan leek nu pas op eenieder goed door te dringen.

Leerlingen van de School voor de Toekomst verzorgden met een Rock 'n Rollachtig optreden, maar dan met muziek uit de 70`s, deze officiële boekpresentatie. Ook Albert West bracht twee van zijn bekendste nummers ten gehore Sha la la I need you en Ginny come lately.
Frank Mommersteeg en de tijd-en soortgenoten qua literatuur te weten Ewald van Vugt en Niek de Vries, beiden coryfeeën uit de jaren 60/70. foto's © herman van boxtel, 8 maart 2010.
 
 
Frans van Gaal  in gesprek met Hans van Kasteren van het Koning Willem 1-College. De zaal in roch'n roll stemming.. met studenten van de School voor de Toekomst..

Er waren nog veel meer bekende Bosschenaren aanwezig zoals Nort Lammers [Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch], Boschtion coryfeeën Karin en Hans Vrielink en oud-schouwburgdirecteur Luc van Gent, en docent en old-sixtieër 'Vincent Verstappen, met de medeoprichter Okko Brunklaus, gaf een korte schets van zijn belevenissen in the 60`s
Het was een feest van herkenning. Om 18.30 uur moest met zachte hand de nog aanwezigen naar buiten worden geloodst.

Signeeravond bij Boekhandel Heinen
Woensdagnamiddag 10 maart 2010, enkele boekenliefhebbers en/of fans van Coen Free stonden kort voor zessen al te wachten om een handtekening in hun exemplaar van 'Dit gaat nooit meer voorbij te krijgen'.
Free vatte post in een hoekje van de boekwinkel van Heinen.  Tussen het schrijven van een korte regel door lette hij op of hij bekenden zou zien en of de rij al aangroeide. Maar de koopavond was nog maar net begonnen.

Het is voor Free zijn 15e boek, na o.a. 12 delen 's-Hertogenboek [jaren 80/90], 'Boom der Kennis' [2007]  en 'Op de koffie bij Obama' [2009].


foto © paul kriele, 10 maart  2010.

Terug naar boven