Bloemen voor alg. directeur KWIC Coen Free bij 40 jaar Onderwijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2011 | Gewijzigd op: 16-02-2011
Na afloop van de voorstelling van 'Bosch Marieke' door 17 studenten van de theateropleiding van het KW I-College werd de algemeen directeur van het College drs. Coen Free volkomen verrast. De zeven afdelingsdirecteuren boden de onderwijsman in hart en nieren een bloemenhulde aan.
Free: 'Een dergelijke inbreuk op het programma is in de toneelwereld een doodzonde, want alle aandacht dient na afloop naar de spelers te gaan.

De 7 afdelingsdirecteuren van het KWI-College kwamen hun algemeen directeur Coen Free, na afloop van de voorstelling van 'Bosch Marieke' feliciteren vanwege zijn 40 jaar onderwijsschap.

foto's © paul kriele, 15 februari 2011
Free na afloop van de voorstelling in La Cantina waar hij de 17 studenten van de theateropleiding nog eens de loftrompet toestak.


Maar Coen Free, die  aan de wieg stond van door fusies van MBO-opleidingen voortgekomen ROC, heeft dit instituut in Den Bosch groot gemaakt. Het Koning Willem I -College  staat erg goed aangeschreven. Het is onlangs van alle Nederlandse onderwijsinstellingen uitgeroepen tot de beste werkgeversorganisatie.

Coen Free begon [*12 juni 1945]  begon na een studie MO-A Nederlands aan de Tilburgse Leergangen, zijn onderwijsloopbaan aan de Reeburg Mavo in Vught. Vervolgens werd hij directeur van de Bossche Dag-en Avond MEAO, waaraan hij vanaf 1984 verbonden was.
Tussen de bedrijven door behaalde hij de acte MO-B en deed zijn doctoraalstudie Taal-en Letterkunde.
Free die is toegetreden tot de landelijke Onderwijsraad, heeft diverse én uiteenlopende [historische en op onderwijs-, en muziekgebeid] publicaties en boeken op zijn naam staan.
Begin jaren 90 werd Free directeur van het ROC.

Voor zijn werk en innoverende onderwijsaanpak werd Free ook diverse malen gelauwerd met de titel 'Bosschenaar van het jaar' [1999] en de 'Moeder Truus Poffer' [18 februari 1999]. Jaarlijks is Free ook nog juryvoorzitter van het Oeteldonks Kwèkfestijn en met Nort Lammers en wijlen Peter-Jan van der Heijden de oprichters van Boschlogie. 

Na afloop van 'Bosch Marike' overhandigde de algemeen directeur van het KW I-College bloemen aan de producer Henk Langenhuijsen en de regisseuses Natasja d'Armagnac en Nikki Geelen. 

foto © paul kriele, 15 februari 2011.
 

Het [ruim] 20-jarige bestaan van de cursus Boschlogie was de aanleiding van deze productie.  'Bosch Marike' is een oud [jaren eind 40] volksspel, dat door de producers Henk Langenhuijsen, Fiona Elferink en Milou van der Put met een jeugdige bezetting in een eigentijds jasje [recensie volgt woensdag 16-2-2011] is gestoken. zie ook het artikel op Bastion Oranje dd. 24 januari 2011: 'Bosch Marieke'
 

Terug naar boven